2019-09-03 21:39:12
Φωτογραφία για Επέλαση της Ακροδεξιάς στην ανατολική Γερμανία
«Χαστούκι» για την κυβέρνηση του Βερολίνου το εκλογικό αποτέλεσμα στα δύο κρατίδια, Βραδεμβούργο και Σαξονία - Πανωλεθρία των Σοσιαλδημοκρατών στη Σαξονία

Η ακροδεξιά επελαύνει στην πατρίδα της Μέρκελ με την κυβέρνηση του Βερολίνου να μετράει τις πληγές της ύστερα από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στα ανατολικά κρατίδια Bραδεμβούργου και της Σαξονίας.

Καθαρός νικητής των εκλογών στην ανατολική Γερμανία είναι το AfD, όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές, όπως χαρακτηριστικά γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Οι ακροδεξιοί κατάφεραν σχεδόν να διπλασιάσουν το ποσοστό τους στο Βραδεμβούργο σε σχέση με τις εκλογές του 2014 αγγίζοντας το 23,5%.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη νίκη τους κατήγαγαν στο κρατίδιο της Σαξονίας, με το AfD να σκαρφαλώνει στο 27,5% - το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του κόμματος σε τοπικές εκλογές.


Ο κυβερνητικός συνασπισμός «Groko» υπέστη μεγάλες απώλειες, όπως σχολιάζει σήμερα εκτενώς ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων έχουν απανωτές συσκέψεις.

Η Μέρκελ δεν μπορεί να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια αφού η «εκλεκτή» της, πρόεδρος του CDU, Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ ή αλλιώς «AKK» (εν συντομία από τα αρχικά του κόμματός της) δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει τα στελέχη του κόμματος. Εντός των επόμενων ημερών, η «ΑΚΚ» πιθανότατα να παραδώσει τη σκυτάλη των Χριστιανοδημοκρατών παραμένοντας,ωστόσο, στο υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Στο Βρανδεμβούργο, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών «SPD» αναδείχθηκε στην πρώτη θέση με 26,2% ( απώλεσε 5,7% από τις προηγούμενες εκλογές ) ενώ το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD) κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 23,5%. Στην τρίτη θέση , το κόμμα της Μέρκελ (CDU) απέσπασε μόλις το 15,6%.

Στη Σαξονία, η ακροδεξιά ανοίγει σαμπάνιες.το CDU ήρθε πρώτο με 32,1% (απώλεσε 7,3% από τις προηγούμενες εκλογές) με την ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Eναλλακτική για τη Γερμανία» να αποσπά 27,5%, το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ