2019-09-05 09:01:48
Φωτογραφία για Αγχος και οικονομικά προβλήματα καταβάλλουν τους φαρμακοποιούς
Κλονισμένη είναι η ψυχική υγεία των Βρετανών φαρμακοποιών, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Pharmacist Support, η οποία προσφέρει στήριξη σε φαρμακοποιούς. Κυριότερο πρόβλημα είναι το άγχος και επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των φαρμακοποιών, οι οποίοι καλούν για βοήθεια στην οργάνωση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της οργάνωσης Danielle Hunt και το independentpharmacist.co.uk, το τελευταίο διάστημα. ..... ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που δέχονται στην οργάνωση δεν έχει αυξηθεί σημαντικά, ωστόσο οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έχουν γίνει πιο περίπλοκες και μεγαλύτερης διάρκειας, ενδεικτικό της σοβαρότητας των περιστατικών. «Θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι αυξάνεται η ζήτηση για υποστήριξη, καθώς μειώνονται οι πόροι σε διάφορες υπηρεσίες, κυρίως όσες σχετίζονται με την ψυχική υγεία και το άγχος». Το επόμενο συχνότερο πρόβλημα που αναφέρουν οι φαρμακοποιοί είναι οι σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Μπορεί να έχουν βάλει υποθήκη τα σπίτια τους, προκειμένου να διατηρήσουν την επιχείρησή τους και είναι ανησυχητικό γιατί έχουμε παρατηρήσει αύξηση σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα που δεν γίνονταν 10 χρόνια πριν», αναφέρει χαρακτηριστικά η Hunt.

«Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων τηλεφωνούν σε εμάς γιατί δεν ξέρουν πού αλλού να απευθυνθούν», προσθέτει. Ενδεικτικό δε είναι ότι η έρευνα της Pharmacy Support έδειξε ότι το 97% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι χρειάζονται τις υπηρεσίες της.

farmakeutikoskosmos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ