2019-09-06 21:10:34
Φωτογραφία για Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από αυχενικό λόγω των... smartphone
Σύμφωνα με τους ερευνητές το πρόβλημα δημιουργείται γιατί οι γυναίκες βγάζουν

περισσότερο το σαγόνι τους επειδή έχουν κοντύτερους λαιμούς

Μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από αυχεινό έχουν οι γυναίκες λόγω του τρόπου με τον οποίου παρακολουθούν τα smartphones και τα tablet.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές που μελέτησαν ακτινογραφίες χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών.

Όπως εξηγούν στην έρευνά τους οι γυναίκες σχεδόν ακουμπούν τα σαγόνια τους στα στήθη τους για να δουν τι δείχνουν οι οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι άνδρες και γυναίκες δεν έχουν διαφορά στις κινήσεις του αυχένα όταν κοιτούσαν στο κέντρο του tablet στο χέρι τους αλλά αυτό αλλάζει όταν οι άνθρωποι κάθονται όρθιοι και γέρνουν στις 15 ή τις 30 μοίρες.

«Η γενική συμβουλή μας προς τους ανθρώπους είναι να προσπαθούν να περνάνε αρκετές ώρες κοιτώντας κάτω προς το tablet ή το κινητό τους τηλέφωνο» δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Άρκανσας, Κλερ Τερούν.

«Ειδικά για τις γυναίκες, τους λέμε να προσέχουν τη στάση του σώματός τους όταν χρησιμοποιούν μια τέτοια συσκευή» πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Ένωση Χειροπρακτών Βρετανίας περισσότεροι από ένας στους πέντε Βρετανούς υποφέρει από πόνους στην πλάτη και τον αυχένα μετά τη χρήση smartphone.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ