2019-09-09 00:05:24
Φωτογραφία για ΔΕΘ 2019: Οι… αντικαπνιστικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη
Δήμητρα Ευθυμιάδου - ethnos.gr

Ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της Υγείας αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Οπρωθυπουργός βέβαια όπως λένε πληροφορίες του ethnos.gr αναμένεται να εστιάσει στη νέα αντικαπνιστική πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνησή του και η οποία θα διαπερνά όλο το δημόσιο τομέα.

Στόχος είναι να υπάρξει στροφή των Ελλήνων προς μία πιο υγιεινή ζωή απαλλαγμένη από το τσιγάρο, γι αυτό και άμεσα θα ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης στον παιδικό πληθυσμό για τις επιπτώσεις του καπνίσματος.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην αντικαπνιστική πολιτική που θα ακολουθήσει θέλοντας να σηματοδοτήσει μία νέα περίοδο πιο Ευρωπαϊκή για τη χώρα μας, όπως περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr.

Κατά τα άλλα με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να ανακοινώσει τα κίνητρα που θα δοθούν στους νέους επιστήμονες και ειδικά στους νέους γιατρούς προκειμένου αυτοί να επιστρέψουν από το εξωτερικό.


Η αναστροφή του κλίματος του brain drain αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης, αναφέρουν στο ethnos.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Γι αυτό και ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε νέους γιατρούς για πρώτη φορά από το 2012 οπότε και δημιουργήθηκε ο οργανισμός.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν νέες συμβάσεις με ειδικούς γιατρούς έσω του ΕΟΠΥΥ ώστε οι πολίτες να μπορούν να εξετάζονται δωρεάν από ιδιώτες γιατρούς.

Τελευταίες πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια μέσω του ΕΟΠΥΥ, ώστε οι συμβάσεις να αυξηθούν από τον αρχικό σχεδιασμό, από 600 σε 1000.

Ένα από τα βασικά κίνητρα θα είναι οι γιατροί να έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητα τους μετά το 2011.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ