2019-09-10 10:47:08
Φωτογραφία για Μετεκλογική υποχώρηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Υγείας - Κάτω από τα 700 εκατομμύρια ευρώ
Οι οφειλές των νοσοκομείων έχουν σημειώσει έντονες αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, ξεκινώντας από τα 359 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο IATRONET

Σε εξορθολογισμό οδηγούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του τομέα της Υγείας, έπειτα από μία αξιόλογη αύξηση που είχαν σημειώσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με το δελτίο εκτέλεσης προϋπολογισμού, τον μήνα Ιούλιο υπήρξε μείωση κατά 6,3% στις ληξιπρόθεσμες σε σχέση με τον Ιούλιο, αλλά παραμένουν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους.

Οι οφειλές νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ ανήλθαν στα 699 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 746 εκατομμυρίων τον Ιούνιο και 499 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανήλθαν τον Ιούλιο στα 192 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 200 εκατομμυρίων τον Ιούλιο, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 4%.

Παραμένουν, ωστόσο, σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις αρχές του έτους, καθώς τον Ιανουάριο ήταν μόλις 140 εκατομμύρια.


Αυξομειώσεις

Αισθητή μείωση καταγράφεται και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, οι οποίες έφτασαν τον Ιούλιο στα 507 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 546 εκατομμυρίων τον Ιούνιο (μείωση 7,1%).

Οι οφειλές των νοσοκομείων έχουν σημειώσει έντονες αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια του έτους: ξεκίνησαν από τα 359 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, για να σημειώσουν ρεκόρ τον μήνα πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του δελτίου, τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων εμφανίζουν τα μικτά ποσά και υφίσταται απαίτηση για rebate και clawback, που δεν έχει συμψηφιστεί ακόμα.
Δημ.Κ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ