2019-09-10 11:11:53
Φωτογραφία για Κατακόρυφη αύξηση των ροών στα νησιά: 2.720 πρόσφυγες μέσα σε 9 ημέρες!
Ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών παρατηρείται τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου δημιουργώντας «ασφυξία» στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στις δομές που φιλοξενούν τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με στοιχεία των «ΝΕΩΝ», τις πρώτες εννέα ημέρες του Σεπτεμβρίου έφτασαν στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο 2.720 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ μόνο τα τελευταία τρία 24ωρα υπήρξαν 850 νέες αφίξεις.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη να κάνει πράξει τις απειλές του ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες, σε περίπτωση που δε λάβει οικονομική βοήθεια.

10.000 πρόσφυγες στη Μόρια

Η κατάσταση στη Μόρια αρχίζει να είναι και πάλι εκτός ελέγχου καθώς μετά τις νέες αυξημένες ροές προσφύγων, ο αριθμός των ανθρώπων που στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες«αγγίζει» και πάλι τους 10.000.

Η κατάσταση όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε άλλα νησιά, όπως τη Σάμο και τη Χίο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο hotspot της Χίου φιλοξενούνται σχεδόν 4.000 πρόσφυγες όταν η δυναμικότητα του Κέντρου δεν ξεπερνά τα 1.000 άτομα.


«Η Ελλάδα ανησυχεί για νέα προσφυγική κρίση»

Πάντως η ανησυχία που υπάρχει στις ελληνικές Αρχές για τη νέα αύξηση των προσφυγικών ροών καταγράφεται και στο γερμανικό Τύπο.

«Ειδικοί στην ελληνική αστυνομία φοβούνται καταιγιστικές εξελίξεις όπως το καλοκαίρι του 2015, . Τότε όμως πέρασαν από τη Τουρκία στην Ελλάδα συνολικά 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Υπήρξε περίοδος που καταγράφονταν μέχρι και 10.000 αφίξεις καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός κυμαίνεται γύρω στους 260. Η πίεση ωστόσο αυξάνεται» αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post για να προσθέσει.

«Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έφθασαν στα νησιά περισσότεροι από 2.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι περισσότεροι νεοαφιχθέντες όμως δεν είναι πρόσφυγες, αλλά οικονομικοί μετανάστες από ασιατικές και αφρικανικές χώρες».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ