2019-09-10 15:00:10
Φωτογραφία για Seagull: Το μεγαλύτερο πάρκο logistics στην Αττική
Ένας από τους 100 ισχυρότερους παγκοσμίως ομίλους στον κλάδο των Διεθνών

Μεταφορών, η Seagull, δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο ή για πολλούς πολιτεία logistics στην Αττική.

Πρόκειται για μεγάλες αποθήκες σε μία έκταση 100 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο. Η μεγάλη αποθήκη είναι έκτασης 36.000 τετραγωνικών μέτρων και με τις όμορες αποθήκες θα φθάσουν οι στεγασμένοι χώροι στα 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούν όλα τα είδη των εμπορευμάτων με όλες τις πιστοποιήσεις, με σύγχρονο εξοπλισμό, μέγιστη ασφάλισης εμπορευμάτων, σύγχρονα συστήματα μηχανογράφησης και τηλεπικοινωνιών.

«Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο εξυπηρέτησης φορτίων που σχετίζονται με το e-commerce, το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Seagull είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δημιούργησε τέτοιες εγκαταστάσεις» επεσήμανε η Παρασκευή Κουλιάτσα διευθύνουσα σύμβουλος της Seagull AE, που είναι ελληνική εταιρεία του ομίλου:


«Σκοπός μας είναι η εξυπηρέτηση της εγχώριας αγοράς αλλά και φορτίων που διαμετακόμισης μέσω της Ελλάδας προς τις ευρωπαϊκές χώρες»

Ο όμιλος διακινεί σήμερα εμπορεύματα που ξεπερνούν σε εμπορική αξία το 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ταυτόχρονα έναν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ.

O αριθμός των υπαλλήλων αγγίζει τα 350 άτομα παγκοσμίως, δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας προς απορρόφηση νεαρού προσωπικού. Η εμπιστοσύνη του Ομίλου στο ελληνικό δυναμικό είναι προφανής αφού από τους 350 υπαλλήλους οι 220 βρίσκονται στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις νέες τεχνολογίες.

Ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια όταν μία παρέα έμπειρων στελεχών της ναυτιλίας και των μεταφορών αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.

Οι μέτοχοι εντόπισαν το κενό που υπήρχε στην αγορά εκείνη την χρονική και τόλμησαν να ανοίξουν τα επιχειρηματικά τους φτερά. Την ονόμασαν Seagull, γλάρος στα ελληνικά. Το κεφάλαιο ήταν 300 χιλιάδες ευρώ και απασχολούσε τρεις υπαλλήλους.

Με στοχευόμενες κινήσεις η Seagull όχι μόνο κατάφερε να «επιβιώσει» από την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά εξελίχθηκε σε μία διεθνή εταιρεία Μεταφορών με έδρα την Ζυρίχη της Ελβετίας, διατηρώντας όμως το «στρατηγείο» της στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσημα πρόκειται για έναν ελβετικό όμιλο με ελληνικό μάνατζμεντ. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε τρεις ηπείρους μέσω της ελληνικής θυγατρικής του SEAGULL SA. Έχει γραφεία σε οκτώ χώρες, Κίνα-Ηνωμένο Βασίλειο-Νότια Αφρική- Κένυα-Ελλάδα-Κύπρο- Ελβετία και Βουλγαρία.

Βασικό της αντικείμενο της Seagull είναι η πάσης φύσεως μεταφορές ενώ υπάρχει και τμήμα ναυλώσεων πλοίων- shipping chartering department. Καλύπτει όλων των ειδών τις μεταφορές εκτός από την επιβατική ναυτιλία. Στην Ελλάδα έχουν βάση τα επτά από τα 10 τμήματα. Έχει δίκτυο 450 πρακτόρων σε όλον τον κόσμο ενώ συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 3.000 οίκους-εταιρείες στην Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πριν από έναν χρόνο, ο Όμιλος Seagull, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο Εταιρεία Διαδικτυακή ΑΕ (WWW) και δυνάμωσε τη θέση της στον κλάδο της διαμεταφοράς και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Με την εξαγορά αυτή η Seagull εισήλθε στην πρώτη 5αδα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου με άδειες HACCP, φαρμακαποθηκών, ιατροτεχνολογιών, καπνικών και ποτών, τελωνειακών και φορολογικών αποθηκών, με ιδιαίτερη εμπειρία στην τεχνολογία, στη διανομή, στο E-Commerce.

Παράλληλα, έχει την πλειοψηφική συμμετοχή στην ελληνική πλατφόρμα αγοραπωλησιών του Pouliseto (pouliseto.gr) καθώς και στην εταιρεία υπηρεσιών μη-επανδρωμένων επαγγελματικών πτητικών συστημάτων Owleyes (owleyes.gr) και στην εταιρεία σχεδιασμού λογισμικού Ground Zero Labs (groundzerolabs.com).

Η εταιρεία έχοντας αναπτύξει ιδιόκτητο στόλο με 30 ιδιόκτητα φορτηγά αρχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην εσωτερική διανομή σε όλη την ελληνική επικράτεια. Συνεργάζεται με αποκλειστικό δίκτυο πρακτόρων και δημιουργεί γραμμές διανομής στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Προσφέρει συνεπώς μία καθετοποιημένη λύση, το supply chain, καθότι η Seagull μπορεί να μεταφέρει τα εμπορεύματα ενός εμπορικού οίκου στο εξωτερικό, να τα αποθηκεύσει, να διαχειριστεί όλο το απόθεμα του πελάτη, να διανείμει τα εμπορεύματα σε όλη την επικράτεια ή και να τα προωθήσει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά δύο ακόμα εταιρειών, που θα τον κατατάξουν στους δυνατούς consolidators του κλάδου. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της αγοράς και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες, ο Όμιλος θέλει να δυναμώσει περαιτέρω την επιχειρηματική παρουσία στην Ελλάδα.

Για αυτόν τον λόγο, ο όμιλος Seagull θα συμμετάσχει στην 7η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10-11 Νοεμβρίου 2019, στον χώρο του METROPOLITAN EXPO, Hall-3 περίπτερο B6 / B8 / C5 / C7. Συμμετοχή που έχει σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος τον «πιο τεχνολογικά εξελιγμένο όμιλο Μεταφορών και Logistics».

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEAGULL

• Θαλάσσιες Μεταφορές

• Οδικές Μεταφορές

• Αεροπορικές Μεταφορές

• Σιδηροδρομικές Μεταφορές

• Μεταφορές Χύδην Φορτίου

• Πρακτορεύσεις Πλοίων

• Ανταλλακτικά Πλοίων

• Αποθήκευση και Υπηρεσίες Ανεφοδιασμού

• Εσωτερικές Μεταφορές – Διανομή

• Ηλεκτρονικό Εμπόριο

• Εκτελωνισμοί

• Ασφάλιση Φορτίων

• Αγοραπωλησία εμπορευματοκιβωτίων

• Μετακομίσεις – Μετεγκαταστάσεις γραφείων
Seagull
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ