2019-09-10 18:47:39
Φωτογραφία για Γιάννης Τριανταφυλλάκης Δήμαρχος Ξηρομέρου: «Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας»!!
          Συνέντευξη παραχώρησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» στη Δήμητρα Λαοπόδη και την εκπομπή «Today… News» σχετικά με την έλλειψη καυσίμων στα απορριμματοφόρα αλλά και γενικότερα στα αυτοκίνητα του δήμου, όπως της δομής Βοήθεια στο Σπίτι. 

         Ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναφερόμενος στο πρόβλημα είπε ότι δεν έγινε όπως ο διαγωνισμός από την προηγούμενη δημοτική αρχή νωρίτερα με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων.

        «Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε τουλάχιστον να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας. Τολμούμε να πούμε ότι για να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα με θέματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα βάζουμε το χέρι μας στην τσέπη και με τα λίγα χρήματα που διαθέτουμε προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει η όλη κατάσταση να ρολάρει  


      Χθες προχωρήσαμε στη σύσταση της οικονομικής επιτροπής  και μέσα στην εβδομάδα θα αναμορφώσαμε τον προϋπολογισμό ώστε να βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες για να προμηθευτούμε καύσιμα.

         Θεωρώ ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα το διαγωνισμό, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Γνωρίζουμε όλοι ότι ένας διεθνής διαγωνισμός όπως είναι αυτός χρειάζεται αρκετούς μήνες 6-7 για να έχουμε αποτέλεσμα. Άρα έπρεπε να είχαμε προετοιμαστεί πολύ νωρίτερα».

          Αναφερόμενος στους ωφελούμενους του προγράμματος που στην πλειονότητα τους είναι ηλικιωμένοι υπάρχει αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη επιτέλους του Πλατυγιαλίου είπε: «Έντονο δημογραφικό πρόβλημα στην περιοχή. Η κοινωνική πολιτική όπως εκφράζεται μέσα από προγράμματα όπως είναι το Βοήθεια στο Σπίτι, ειδικά σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε είναι σημαντική και για τους δήμους.                   Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο και εμείς το στηρίξαμε και θα το στηρίξουμε. 

           Από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχουμε ένα αναπτυξιακό εργαλείο στην περιοχή μας, όπως είναι αυτό του Πλατυγιαλίου, που μπορεί να δώσει λύση και στο δημογραφικό. Δηλαδή η προσέλκυση νέων ατόμων, ενός εργατικού δυναμικού με άλλα χαρακτηριστικά ηλικιακά, ποιοτικά και παραγωγικά. 

        Πρόθεση της Κυβέρνησης από ότι γνωρίζω από κεντρικούς κύκλους είναι να αξιοποιηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση και γίνονται ήδη κάποιες συζητήσεις. 

      Υπάρχουν όμως αντικειμενικές δυσκολίες και για την περίπτωση του Πλατυγιαλίου, όπως δεν έχει γίνει η σύνδεση με την Ιόνια Οδό, αλλά νομίζω ότι με την συνεργασία της Περιφέρειας, του δήμου και της κυβέρνησης, αν δοθούν λύσεις θα μπορέσει να προχωρήσει η αγοραπωλησία του Πλατυγιαλίου.  

      Πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα του Πλατυγιαλίου εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας και της Περιφέρειας. Επιδιώκω μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό και σε συντονισμό με τον Περιφερειάρχη ίσως έχουμε κάτι μεγαλύτερο τους επόμενους μήνες…».

Εφημερίδα «Συνείδηση»

http://sinidisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ