2019-09-10 21:00:18
Φωτογραφία για Κλοπή Όπλων- Λέρος: Σε ποια άλλα νησιά ετοιμάζουν ελέγχους
Κλοπή Όπλων- Λέρος: Ετοιμάζουν ελέγχους και σε άλλα νησιά – Σιωπή από την ηγεσία – Ποια είναι τα σενάρια

Σιγή ιχθύος τηρεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ 24 ώρες μετά την αποκάλυψη της μεγάλης κλοπής όπλων από την ΥΝΤΕΛ στη Λέρο.

Ακόμα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια τι ακριβώς λείπει από τη Μονάδα, ενώ απροσδιόριστος είναι και ο χρόνος που έγινε η κλοπή.

Η τελευταία φορά που φαίνεται να έγινε καταμέτρηση (εκτός φυσικά από αυτές που γίνονται όταν χρησιμοποιείται ο οπλισμός για τις ανάγκες ασφαλείας της Μονάδας) είναι στις αρχές του χρόνου.

Η αποκάλυψη ήρθε όταν ανέλαβε νέος διαχειριστής και έπρεπε να γίνει καταμέτρηση για την παραλαβή του υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλα νησιά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν απώλειες. Με προτεραιότητα όπως όλα δείχνουν είναι η Κως, η Κάλυμνος και η Ικαρία, όπου έχουν σημειωθεί απόπειρες ή και κλοπες εκρηκτικών και στο παρελθόν.


Κορυφαία είναι η κλοπή όπλων στην Κω το 2002 όπου φέρεται να υπήρξε εμπλοκή της 17 Νοέμβρη.

Το Πολεμικό Ναυτικό επισήμως δεν έχει ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της απώλειας, ενώ τόσο ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσούνης όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τηρούν σιγή ιχθύος για το περιστατικό.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο λάθος στην καταμέτρηση έχει αποκλειστεί.

Είναι σχεδόν φανερό ότι ο οπλισμός που έχει κλαπεί χρησιμοποιείται από βατραχανθρώπους και θα ήταν χρήσιμος για να προκαλέσει κάποιος εκρήξεις.

Με αυτή τη λογική δεν αποκλείεται να έχει γίνει κάποια κλοπή υλικού από νησιώτες που φημίζονται για τις καταδύσεις, όπως για παράδειγμα οι Καλύμνιοι, ούτε βέβαια μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει κλαπεί από τρομοκρατική οργάνωση.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής των αρχιεπιστολέα της ΔΔΜΝ, στην οποία υπάρχεται η ΥΝΤΕΛ, έχει εξουσιοδότηση πέραν της καταμέτρησης των υλικών να κάνει και ανακρίσεις ώστε να προκύψουν χρήσιμα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια διάρρηξης, δείχνει ότι πρέπει να υπήρξε συνεργός εκ των έσω.

Γεγονός είναι ότι τι κουβάρι θα αρχίσει να ξετυλίγεται σιγά σιγά, καθώς η μονάδα έχει αποκλειστεί για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Σημαντική είναι και η παρουσία της αντιτρομοκρατικής, δείγμα ότι φοβούνται περισσότερο το ενδεχόεμνο τρομοκρατικής ενέργειας.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ