2019-09-11 10:43:54
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη υπουργείου Υγείας- Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ! Όλες οι πληροφορίες
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σύσκεψη μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Αριστοτέλους.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ), αλλά και της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Υγείας (ΕΔΕΥΠΥ), οι δύο πλευρές ανέλυσαν διεξοδικά το πρόβλημα με την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ στον τομέα της υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο τομέας της υγείας παρουσιάζει τα χαμηλότερα ποσοστά απορρόφησης με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Εξάλλου και επισήμως το θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης των έργων στο ΕΣΠΑ 2014- 2020 στο πεδίο του τομέα υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κονδύλια της Πρωτοβάθμιας και οι ΤΟΜΥ


Είναι ενδεικτικό ότι για τις δομές των ΤΟΜΥ που χρηματοδοτούνται από κονδύλια ΕΣΠΑ ελάχιστα χρήματα έχουν αξιοποιηθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι και το Μάρτιο του 2019 υπογράφτηκαν συμβάσεις για τη χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ συνολικού ύψους 242 εκατ. ευρώ, αλλά από το ποσό αυτό έχουν εισπραχθεί μόνο τα 12,6 εκατ. ευρώ.

Γεγονός που σημαίνει ότι η απορρόφηση ίσα που άγγιξε το 5%! Διαβάστε ΕΔΩ τα σχέδια της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις ΤΟΜΥ: «Στο τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις ΤΟΜΥ! Όλα τα σενάρια»

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που διαρκεί έως το 2020, σε όλους τους χρηματοδοτούμενους τομείς της χώρας φθάνει το 25%.

Τελικός στόχος της συνάντησης να αυξηθεί η απορρόφηση των κονδυλίων ώστε να μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ