2019-09-14 02:01:13
Φωτογραφία για Ιερώνυμος: 53.000 μερίδες φαγητού προσφέραμε καθημερινά στα πέτρινα χρόνια της κρίσης
Εκανε λόγο για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού, αφού εκατοντάδες γυναίκες

προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια, για να στηρίξουν το πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής

Για τα σκοτεινά χρόνια των μνημονίων μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσιάζοντας στοιχεία που απεικονίζουν τις τρομακτικές συνέπειες της ύφεσης.

«Αυτά τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε η Εκκλησία μπόρεσε να βοηθήσει τον άνθρωπο και έφτασε στο σημείο να προσφέρει καθημερινά 53.000 μερίδες φαγητού», δήλωσε για να προσθέσει: «Αυτές οι μερίδες φαγητού προσφέρονται από την καρδιά όλων των ανθρώπων».

Παράλληλα, έκανε λόγο για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού, αφού εκατοντάδες γυναίκες προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια, για να στηρίξουν το πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ι.Ν. Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κυψέλης χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, από όπου επισήμανε την αξία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αλλά και τη σημαντική προσφορά της Εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σημασία του Σταυρού και της αυριανής εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ο προϊστάμενος του ναού, π. Μιχαήλ Ζωντήρος, λίγο πριν από το πέρας του εσπερινού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την παρουσία του και του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψή του ένα γλυπτό με δύο χέρια ενωμένα.

Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, τόνισε ότι «ο Σταυρός μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες και να προχωράμε μπροστά», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα κατάνυξης που επικρατούσε στον ναό και εν συνεχεία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το συμβολικό δώρο που δέχθηκε. Μάλιστα, ανέφερε ότι «σε μια εποχή που έχουμε πολλά προβλήματα, από πολλές πλευρές, η ζωή κερδίζεται μόνον όταν το ένα χέρι αγκαλιάζει ένα άλλο χέρι. Αυτό λείπει από τον τόπο μας και αυτό χρειαζόμαστε, το χέρι και την καρδιά του άλλου».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ