2019-10-09 22:23:57
Φωτογραφία για ΣΔΟΕ: Εντόπισε παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών στην Τανάγρα
Κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο

στάδιο της επεξεργασίας - Πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται τους 12 τελευταίους μήνες

Νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν, κερδίζοντας από την παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού, πέτυχε το ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντόπισε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, εντός του οποίου υπήρχε εγκαταστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

Εκεί, κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση, μία ηλεκτροπαραγωγός γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους και λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ κ.λ.π.)


Σε αυτό το πλαίσιο, συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε Ε.Φ.Κ., προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το τέταρτο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού που εντοπίζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. στο χρονικό διάστημα των 12 τελευταίων μηνών, ενώ η συνολική ποσότητα του καπνού που έχει κατασχεθεί, προσεγγίζει τους τριάντα τόνους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Nissan Skyline GT-R
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Nissan Skyline GT-R
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ