2019-10-15 09:27:15
Φωτογραφία για Αργυρό βραβείο εθελοντισμού στην ομάδα Generation Europe – Vonitsa (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
            Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στην Αθήνα, διεξήχθη η απονομή των βραβείων «Voluntary Action» για τέταρτη συνεχή χρονιά από το skywalker.gr, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ)

 Τα βραβεία αυτά απευθύνονται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, για την επιβράβευση των εθελοντικών τους δράσεων και κατ’ επέκταση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Στο πλαίσιο της απονομής αυτής, η δράση της ομάδας «GenerationEurope -Vonitsa»* που συντονίζει ο οργανισμός «Euphoria»**, απέσπασε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον»....         Μια βράβευση, μια νίκη πολύ σημαντική για τον τόπο μας! Από τη μια πλευρά, οι δράσεις της ομάδας θα γίνονται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο δυναμικά και φυσικά θα υπάρξουν αποτελέσματα, ευεργετικά για την περιοχή. Απ’την άλλη, με την αναγνώριση αυτή δίνεται το βήμα και σε άλλες περιβαλλοντικές ή μη ομάδες να συσταθούν και να ενεργήσουν, ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο για την περιοχή μας.


Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στην συνονίστρια των νέων την οικονομολόγο Δέσποινα Μακρή. 

*Η ομάδα Generation Europe Vonitsa Ανακύκλωση δραστηριοποιείται στην πόλη της Βόνιτσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της για την προστασία του περιβάλλοντος και την διάδοση  της ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Κύριος στόχος της ομάδας είναι η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη της Βόνιτσας. Η ομάδα αποτελείται από 8 μαθητές ηλικίας 16-17 ετών οι οποίοι συμμετέχουν κάθε χρόνο σε διεθνείς συναντήσεις νεών στα πλαίσια του προγράμματος Generation Europe. Την ομάδα συντονίζουν στελέχη του οργανισμού νεολαίας Euphoria.

** Η Euphoria είναι μια οργάνωση νεολαίας που απευθύνεται σε νέους από αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, ντόπιους και μετανάστες. Αποτελείται από νέους που εργάζονται με νέους (youthworkers)  χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. Ο κύριος στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων  να αλληλοεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους. (euphoriayouthlab.eu).

Ακολουθήστε τους στα social media

FB page: Generation Europe Vonitsa-Ανακύκλωση

Instagram: @generationeuropevonitsa

Πηγή: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 http://sinidisi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ