2019-10-15 09:13:32
Φωτογραφία για Στο ΣτΕ το ΚΕΘΕΑ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Συντάκτης: Virus

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αλλάζει το τρόπο διοίκησης αποφασίσθηκε Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση η οποία αποτελεί το ανώτατο θεσμικό του όργανο και την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησής του, εξουσιοδότησε το ΔΣ να καταφύγει σε ένδικα μέσα.

Μετά την κατάθεση της νομοθετικής πράξης από την κυβέρνηση, που ανατρέπει την αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ και το θεραπευτικό του μοντέλο, σύσσωμη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού αποφάσισε τη συνέχιση της θητείας του εκλεγμένου κατά τις 15 Οκτωβρίου 2017 άμισθου ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση του το ΚΕΘΕΑ καθιστά σαφές ότι ο αγώνας για να μην περάσει η ΠΝΠ θα συνεχιστεί. Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Συνέλευση με ψήφισμά της δέσμευσε ομόφωνα όλα τα θεσμικά όργανα του ΚΕΘΕΑ να υπερασπιστούν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και τη δυνατότητά του να εκλέγει το Διοικητικό του Συμβούλιο από τη βάση.


Για τους σκοπούς αυτούς ψήφισε επίσης ομόφωνα τον Ορισμό Επιτροπής Υποστήριξης του έργου και των αρχών του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των μερών που συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ.

Επισημαίνεται ότι στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπούνται ισότιμα με δικαίωμα ψήφου τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων στη φάση της επανένταξης, οι Σύλλογοι Οικογένειας, η κοινωνία (επίτιμα μέλη ΔΣ) και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Οι κινητοποιήσεις του ΚΕΘΕΑ συνεχίζονται με μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 18.30.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ