2019-10-16 22:00:27
Φωτογραφία για «Οργίασαν» με 44 παραβιάσεις οι Τούρκοι χθες, έψαχναν τον ελληνικό στόλο και τα υποβρύχιά του
Μία σκληρή αερομαχία και μια παράνομη NAVTEX για την περιοχή του Καστελόριζου

Μια σκληρή αερομαχία σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία πιστή στο δόγμα των δυόμισι μετώπων εξακολουθεί να προκαλεί και να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Συνολικά χθες η Άγκυρα έστειλε στο FIR Αθηνών 12 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 10 ήταν μαχητικά F-16. Τα 6 από αυτά οπλισμένα.

Τα άλλα δύο ήταν CN-235 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών που έψαχναν εναγωνίως να εντοπίσουν μονάδες του ελληνικού στόλου και πιθανών και τα υποβρύχιά του, καθώς σημείωσαν όχι μία ή δύο αλλά 33 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας

Τα μαχητικά σημείωσαν από την πλευρά τους άλλες 11 με μία από αυτές να φτάνει σε σκληρή αερομαχία με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτήσουν.

Χθες το απόγευμα η Τουρκία προχώρησε σε μια ακόμα αμφιβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Καστελόριζου εκδίδοντας μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά σχετική δικαιοδοσία, NAVTEX για τις 17 Οκτωβρίου, με την οποία δεσμεύει την «αγαπημένη» της περιοχή μεταξύ Ρόδου και του ακριτικού ελληνικού νησιού.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ