2019-10-21 12:23:03
Φωτογραφία για 12641 - Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ. Μ. Βατοπαιδίου, τριάντα χρόνια μετά… (φωτογραφίες και βίντεο)
ΡΕΠΟΡΤΑΖ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΔΟΣ- ΡΑΦΑΗΛ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται  για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Μονή ήταν Μητροπολίτης Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος.

Η υποδοχή του Παναγιωτάτου πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα.

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερ. Εφραίμ με την πολυάριθμο αδελφότητα στην είσοδο της Μονής.

Παρόντες ήταν οι  Αρχιερείς Μιλήτου . Απόστολος, Μύρων Χρυσόστομος, Δωδώνης Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Καθηγουμενοι Χιλανδαρίου, Μεθόδιος, Διονυσίου Πέτρος, Σίμωνος Πέτρα Ελισαίος, Ξενοφώντος Αλεξιος, Παντοκράτορος Γαβριήλ, Σταυρονικήτα Τύχων.


Παρίστανται στην υποδοχή ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος και ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνιος Διαματάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο  Υπολιμενάρχης Αγίου Όρους, Υποπλοίαρχος Λ. Σ. Διονύσιος Ευστράτιος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Πύραρχος Δημήτρης Καρασαββίδης

Η Ιερά λιτανεία κατέληξε στο Καθολικό της Μονής όπου τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία και εψάλη ο Πολυχρονισμός του Παναγιωτάτου. Ακολούθησε προσφώνηση από τον Καθηγούμενο Γερ. Εφραίμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναμένοντας τον Οικ. Πατριάρχη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

 https://www.orthodoxianewsagency.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ