2019-11-30 13:52:49
Φωτογραφία για Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ο Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Την Αίγυπτο θα επισκεφθεί εκτάκτως την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μεταβαίνει στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.

Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, την απόλυτη καταδίκη του στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε με τη Λιβύη, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίθ στην παρέμβασή του στο 13ο Συνέδριο της Ν.Δ.

«Θεωρούμε ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες» ανέφερε ο κ. Λόπεζ.

«Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού» πρόσθεσε ο Γραμματέας του ΕΛΚ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ