2019-12-19 12:16:24
Φωτογραφία για Γ. Ραγκούσης: Ψευδόμενη και αδίστακτη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στην επιχείρηση στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, που κάνει λόγο για ψευδόμενη και αδίστακτη Κυβέρνηση, ενώ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα».

Ο κ. Ραγκούσης επικαλούμενος ιατρικές γνωματεύσεις των Νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός, επισημαίνει ότι «τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες. Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα. Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά».

Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ
. Χρυσοχοΐδη τη χαρακτηρίζει μνημειώδη «ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ. Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν».

Και προσθέτει: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της».

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, καταλήγει η δήλωση του κ. Ραγκούση: «Η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα».

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση: 

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον βαρύτατα εκτεθειμένη και για τις έκνομες πράξεις της και για τα ψέματά της. Όχι μόνον ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι αλλά ασκήθηκε παράνομη κι αντισυνταγματική αστυνομική βία. Επιπλέον, γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο στήθος. Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των Νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες.

»Πρώτον: Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

Δεύτερον: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά.

»Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη είναι μνημειώδης ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν ''δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ''. Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν.

»Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της.

»Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα».

Οργή Παντελή Βούλγαρη για τη σύλληψη Ινδαρέ

Οργισμένη ήταν εν τω μεταξύ, η αντίδραση του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε υπό κατάληψη κτίριο στο Κουκάκι. «Είναι ασύλληπτο να έχει συλληφθεί αυτός και τα παιδιά του. Θα κάνω οτιδήποτε μου ζητηθεί για να του συμπαρασταθώ», τόνισε ο Παντελής Βούλγαρης.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα δήλωσε ότι «δεν φανταζόμουν ότι θα μίλαγα ποτέ στο ραδιόφωνο για τον Δημήτρη Ινδαρέ, επειδή έχει συλληφθεί». Ο Παντελής Βούλγαρης υποστήριξε ότι με τον Δημήτρη Ινδαρέ τον συνδέει μακροχρόνια φιλία. «Τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε». 

Όπως είπε: «Η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ