2019-12-30 22:59:16
Φωτογραφία για Ironbound: Ο εντυπωσιακός λευκός καρχαρίας που «επισκέφθηκε» το Μαϊάμι τα Χριστούγεννα!
Το εντυπωσιακό πλάσμα, μήκους 3,7 μέτρων και βάρους σχεδόν μισού τόνου, ταξίδεψε 2.370

χιλιόμετρα μέσα σε λίγους μήνες κατά μήκος των αμερικανικών ακτών

Τα φετινά Χριστούγεννα, μαζί με όσους επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές στη Νότια Φλόριντα, κατέφτασε στην περιοχή ένας ακόμη επισκέπτης, ακόμα πιο... απειλητικός κι από τα πλήθη των τουριστών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, πρόκειται για τον «Ironbound», όπως είναι το παρατσούκλι του μεγάλου λευκού καρχαρία, μήκους 3,7 μέτρων και βάρους σχεδόν μισού τόνου, ο οποίος εμφανίστηκε στα νερά γύρω από το Μαϊάμι λίγο πριν τις γιορτές.

Ο επιβλητικός αρσενικός καρχαρίας εντοπίστηκε πρόσφατα από την ομάδα OCEARCH, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις του μέσω συσκευής εντοπισμού, στα νερά γύρω από το Κι Μπισκέιν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου, ο Ironbound (που πήρε το όνομά του από ένα νησί του Καναδά) αιχμαλωτίστηκε από επιστήμονες της ομάδας προκειμένου να του τοποθετηθεί η συσκευή εντοπισμού στις 3 Οκτωβρίου του 2019, ανοιχτά του Λούνενμπουργκ, της Νέας Σκοτίας.


Αυτό σημαίνει ότι το εντυπωσιακό πλάσμα διένυσε 2.370 χιλιόμετρα μέσα σε λίγους μήνες κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, για να φτάσει τελικά πριν από λίγες μέρες στη Νότια Φλόριντα.

Ο οργανισμός OCEARCH έχει ως κύριο σκοπό τη συλλογή δεδομένων για τους ωκεανούς και τα συναρπαστικά πλάσμα που ζουν μέσα τους. Η ομάδα των επιστημόνων του οργανισμού χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα μοτίβα μετανάστευης των καρχαριών και τον τρόπο ζωής τους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρά τη φήμη τους ως επικίνδυνων πλασμάτων και τρομερών θηρευτών των θαλασσών, οι λευκοί καρχαρίες είναι ένα ευάλωτο είδος, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται συνεχώς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ