2019-12-30 23:26:28
Φωτογραφία για Τα «κομάντο επαναστατικής αλληλεγγύης» έκαψαν το αυτοκίνητο του Τούρκου διπλωμάτη
Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου στην περιοχή της Άνως Πόλης

στη Θεσσαλονίκη - Οι δράστες τοποθέτησαν πλάκες παραφίνης στα πίσω ελαστικά του οχήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά το αυτοκίνητο είχε παραδοθεί στις φλόγες

Τα κομάντο επαναστατικής αλληλεγγύης ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό ΙΧ του τουρκικού διπλωματικού σώματος στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνουν σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε γνωστή σελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η επίθεση σημειώθηκε με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στη Βορειανατολική Συρία και παράλληλα σημείωνουν: «Η επίθεση μας είναι ακόμη μια απάντηση στην προκλητικότητα του τούρκικου φασιστικού κράτους, πλάϊ στις δεκάδες δράσεις που στοχεύουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά του συμφέροντα: από τις πορείες και τις εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, τις παρεμβάσεις αναρχικών ομάδων ενάντια στις τουρκικές επενδύσεις και όσους στηρίζουν την τουρκική πολεμική μηχανή μέχρι τις επιθέσεις των επαναστατών της οργάνωσης Αναρχική Δράση ενάντια στην εγχώρια και διεθνή στρατοκρατία και το κάλεσμα για έναν Δεκέμβρη οργής και επίθεσης, υψώνουμε συλλογικά γέφυρες αλληλεγγύης, συνενοχής και σύμπραξης από την Ελλάδα μέχρι τη Συρία
. Οι φλόγες μας είναι ένα ακόμη σημάδι έμπρακτης αλληλεγγύης στο κάλεσμα των μαχητών του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης».

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου στην περιοχή της Άνως Πόλης. Οι δράστες τοποθέτησαν πλάκες παραφίνης στα πίσω ελαστικά του οχήματος. Μέσα σε λίγα λεπτά το αυτοκίνητο είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του καταδίκασε τότε την εμπρηστική επίθεση αναφέροντας: «διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον εμπρησμό ιδιωτικού οχήματος σήμερα (23 Δεκεμβρίου) υπαλλήλου του Προξενείου της Θεσσαλονίκης».

«Η αντίδρασή μας σε αυτό το σοβαρό επεισόδιο έχει εκφραστεί από το Υπουργείο μας τόσο προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα όσον και προς τις ελληνικές αρχές από την Πρεσβεία μας στην Αθήνα και έχουν γίνει οι απαραίτητες προφορικές και γραπτές διαμαρτυρίες», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς τα τελευταία έχουν αρχίσει να αυξάνονται παρόμοια επεισόδια ενάντια στο διπλωματικό προσωπικό μας στην Ελλάδα και τις περιουσίες τους».

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για παρεμπόδιση τέτοιων επεισοδίων και για την προστασία των αποστολών και του προσωπικού μας, καθώς και να διασφαλίσουν την τιμωρία αυτών των δραστών όπως τους αξίζει οδηγώντας τους ενώπιον της δικαιοσύνης».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ