2020-01-06 23:04:23
Φωτογραφία για Ηφαιστίων: Χωρίς ρεύμα Άνδρος και Τήνος
Διεκόπη από σήμερα το πρωί η ηλεκτροδότηση στην 'Ανδρο και στην Τήνο λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο

νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην 'Ανδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά.

«Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων και όχι μόνο, όπως η κοπή της βασιλόπιτας του «Αγίου Νικολάου» στην Άνδρο αναβάλλονται.

«Ο αέρας σηκώνει τα πάντα, παίρνει άνθρωπο, τα 9 και 10 μποφόρ που λέμε συνήθως, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό» μαρτυρούν οι κάτοικοι στην Άνδρο.


Εν τω μεταξύ με την έλευση της καταιγίδας στην Άνδρο το βράδυ της Κυριακής, ο αέρας έσπασε καλώδιο του κεντρικού δικτύου προς το Συνετί με αποτέλεσμα να βυθιστεί όλο το Κόρθι, για περίπου μία ώρα, στο σκοτάδι.

Η άμεση επέμβαση των τεχνικών του ΔΕΔΗΕ Άνδρου αποκατέστησε την βλάβη κι έτσι η περιοχή του Κορθίου επανήλθε στην κανονικότητα παρά την καταιγίδα που δυνάμωνε εκείνη την ώρα στην Άνδρο.

Mάχη με το χρόνο για την ηλεκτροδότηση της Ανδρου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enandro.gr , από τις 8 το πρωί περίπου υπάρχει γενική βλάβη στο εθνικό δίκτυο που συνδέει τα δύο νησιά της Άνδρου και της Τήνου. Υπάρχει πτώσης πυλώνα στο Αλιβέρι και επιπλέον δεν λειτουργεί η καινούργια ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων από τη Σύρο! Επομένως ούτε η Τήνος αλλά ούτε και η Άνδρος μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν και να τροφοδοτήσουν η μία την άλλη.

Εδώ και δύο ώρες γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία, το παλαιό εργοστάσιο της ηλεκτρικής στην Άνδρο. Κάτι που κατάφεραν στις 14:30 οι τεχνικοί της ΔΕΗ με μεγάλες προσπάθειες, καθώς οι μηχανές ήταν εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες. Αυτή τη στιγμή έχουν αρχίσει να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα η Χώρα και τα γύρω χωριά. Γίνονται προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο Κόρθι, στο Μπατσί και στο Γαύριο που είναι πιο μακριά.

Το εργοστάσιο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης μόνο στην Άνδρο. Ίσως μάλιστα καλύψει τις ανάγκες κατά περιοχές. Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική ηλεκτροδότηση στα δύο νησιά.

Οι άνεμοι που πνέουν με εντάσεις που φτάνουν τα 11 ή 12 μποφόρ και το συνεχές κρύο ανεμόβροχο έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και στα δύο νησιά. Καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν επειγόντως οριστική λύση γιατί οι ανάγκες και στα δύο νησιά είναι επείγουσες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ