2020-01-10 13:36:39
Φωτογραφία για Οι Έλληνες παρκάρουν τα οχήματά τους όπου να ‘ναι!
 Πάνω από 67.000 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα από τον Σεπτέμβριο έχουν επιβληθεί πάνω από 67.800 παραβάσεις ενώ μόνο τον Δεκέμβριο του 2019 βεβαιώθηκαν συνολικά 15.565 παραβάσεις!.

Ειδικότερα τον Δεκέμβριο σε σύνολο 15.565 παραβάσεων οι 3.075 αφορούσαν σε παράνομη στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ, οι 7.952 για παράνομη στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους, οι 2.006 για παράνομη στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς, οι 1.808 για παράνομη στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, οι 405 για παράνομη κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, οι 167 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και οι 152 για υπεροβολική ηχορύπανση από οχήματα.


Από την έναρξη του προγράμματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 67.808 παραβάσεις εκ των οποίων οι 12.606 αφορούσαν σε παράνομη στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ, οι 33.785 για παράνομη στάση – στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους, οι 9.337 για παράνομη στάση – στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς, οι 7.626 για παράνομη στάση – στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, οι 2.266 για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, οι 931 για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και οι 1. 257 για ηχορύπανση από οχήματα .

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ