2020-01-11 03:10:25
Φωτογραφία για CNBC: Η πτήση διαφυγής του Γκοσν στοίχισε $350.000
Το CNBC αποκαλύπτει ποιος πλήρωσε την προκαταβολή για το αεροσκάφος που χρησιμοποιήσε ο Γκοσν για τη διαφυγή του

Προφανώς το κόστος για το ιδιωτικό αεροσκάφος που φυγάδευσε τον πρώην ισχυρό άντρα της Nissan, Κάρλος Γκοσν από την Οσάκα της Ιαπωνίας στην Κωνσταντινούπολη ήταν η μικρότερη από τις τις ανησυχίες του.

Πηγή με γνώση του θέματος που επικαλείται το CNBC δήλωσε ότι μια εταιρεία με έδρα στο Ντουμπάι είχε συνάψει συμβόλαιο ύψους 350.000 δολάρια στην τουρκική MNG Jet για δύο πτήσεις: μία από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την Οσάκα της Ιαπωνίας και μία δεύτερη από την Οσάκα στην Κωνσταντινούπολη. Το CNBC αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία για την προκαταβολή ύψους $ 175.000, το ήμισυ δηλαδή του συνολικού κόστους για τις δύο πτήσεις.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι οι πτήσεις κλείστηκαν στο όνομα «Dr. Ross Allen» και μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για ψευδώνυμο. Η προκαταβολή δόθηκε από την εταιρεία Al-Nitaq Al Akhdhar μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι.


Για την πτήση χρησιμοποιήθηκε ένα Bombardier Global Express, που είναι αρκετά μεγάλο για να μεταφέρει κιβώτια εξοπλισμού, σαν και αυτό που χρησιμοποίησε ο Γκοσν για τη διαφυγή του σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal. Το κιβώτιο έχει κατασχεθεί από τις Τουρκικές αρχές και ερευνάται για δακτυλικά αποτυπώματα.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του αεροπλάνου η τουρκική MNG Jet, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε γνώση για τη χρήση του αεροσκάφους της ως μέσου διαφυγής του Γκοσν.

Το όνομα του πρώην προέδρου της Nissan δεν περιλαμβάνεται σε κανένα από τα έγγραφα μίσθωσης του αεροπλάνου. Η MNG Jet υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον ενός από τους υπαλλήλους της, του Okan Kosemen, για συνέργεια στην απόδραση του Γκοσν. Το CNBC επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Kosemen ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Kosemen δήλωσε στους ανακριτές ότι βοήθησε τον Γκοσν να δραπετεύσει επειδή τον απείλησε κάποιος από την Βηρυτό. «Φοβόμουν. Παρέλαβα έναν άντρα από το ένα τζετ και τον έβαλα στο άλλο. Δεν ήξερα ποιος ήταν «, δήλωσε ο Kosemen.

Σε γραπτή δήλωσή της, η MNG Jet ανέφερε σήμερα στο CNBC ότι ο Kosemen και «κάποιος που ονομάζεται Dr. Ross Allen» υπέγραψαν τη σύμβαση για μια πτήση από το Ντουμπάι στην Οσάκα και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη έναντι $350.000. Προσθέτει ότι έλαβε το μισό του ποσού ως προκαταβολή από την εταιρεία Al-Nitaq Al Akhdhar με την οποία δεν είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ