2020-01-14 11:10:52
Φωτογραφία για Κρίσεις στις ΕΔ: Οι σημαντικές συναντήσεις που «καθορίζουν» την ημερομηνία
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Γιατί η επόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου και η Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θεωρούνται οι πλέον πιθανές

Μία σειρά σημαντικών υπηρεσιακών συναντήσεων κορυφαίων παραγόντων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων, προσδιορίζουν – σχεδόν με «μαθηματική ακρίβεια» - όσο μπορεί να υπάρχει «ακρίβεια» στην πολιτική, την ημερομηνία για τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ) που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό για να ξεκινήσει τις ετήσιες κρίσεις στην ηγεσία των Κλάδων των ΕΔ.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Ως τέτοια ημερομηνία λοιπόν τοποθετείται αρχικώς η επόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 πολύ αργά το απόγευμα, με εναλλακτική την επόμενη μέρα, Παρασκευή 17 του μηνός, το πρωί.


Ποια είναι τα γεγονότα αυτά;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Χθες Δευτέρα το πρωί 13 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για τελευταία φορά με την παρούσα του σύνθεση.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου ξεκινά η Σύνοδος των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ, που διαρκεί 13-15 Ιανουαρίου και έχει πολύ σοβαρά θέματα αλλά και να προετοιμάσει Υπουργική Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τα μέσα Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναχωρεί το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιανουαρίου για το Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη την Τετάρτη και Πέμπτη (15-16 Ιανουαρίου 2020) συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Θόδωρο Λάγιο όπου θα συζητήσει όλο το φάσμα των διμερών αμυντικών σχέσεων, με έμφαση στα εξοπλιστικά όπως φαίνεται και από την ιδιότητα του συνοδού του. 

Συμφώνως με το πρόγραμμα αναχωρεί από το Ισραήλ επιστρέφοντας στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να φτάσει αργά το απόγευμα.

Λογικώς το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει είτε αμέσως μετά την επιστροφή του ΥΕΘΑ από το Ισραήλ αργά το απόγευμα Πέμπτης, είτε την Παρασκευή πρωί αφού ο ένας εκ των τεσσάρων «κρινομένων» Αρχηγών, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, την ημέρα εκείνη, 16/1/2017, με απόφαση του τότε ΚΥΣΕΑ είχε επιλεγεί ως Α/ΓΕΝ και επομένως συμπληρώνει την προβλεπόμενη τριετία στο συγκεκριμένο αξίωμα αν και ο νόμος προβλέπει βεβαίως ένα «εύλογο χρονικό διάστημα» μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.

Επομένως – με βάση λογικές αλληλουχίες – πάμε για τις κρίσεις στην ηγεσία των ΕΔ είτε Πέμπτη το απόγευμα είτε Παρασκευή πρωί και μετά.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ