2020-01-21 12:21:03
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά - Πρωτοφανής πρόκληση της Τουρκίας από αέρος: Τουρκικό σκάφος προχώρησε σε “εικονικό βομβαρδισμό” της ναυτικής βάσης της Λέρου

Πριν από λίγο, σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση για τα ελληνικά δεδομένα, τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, πετώντας σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, προχώρησε σε «εικονικό βομβαρδισμό» της ναυτικής βάσης στη Λέρο.

Στη βάση αυτού του συμβάντος, καθίσταται με απόλυτη σαφήνεια πως οι γείτονες δεν έχουν «καλούς σκοπούς» για τη χώρα μας, καθώς επιδίωξή τους είναι η πρόκληση ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, οξύνοντας περαιτέρω την ελληνοτουρκική ένταση, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκτέλεση των τουρκικών υπερπτήσεων συνήθως πραγματοποιείται σε μεγάλα υψόμετρα και όχι πάνω από κατοικημένες νήσους, ωστόσο, πλέον η τουρκική πολεμική μηχανή έχει τελείως αποθρασυνθεί, επιχειρώντας τέτοιου είδους προκλήσεις από αέρος και σε κατοικημένα νησιά, αλλά και σε στρατιωτικές ή ναυτικές εγκαταστάσεις, όπως σήμερα με εικονικούς βομβαρδισμούς.

Επί της ουσίας, το σημερινό συμβάν θα μπορούσε ίσως να εκληφθεί ως ένα ακόμη «βήμα» προς μία «πραγματική» πολεμική αναμέτρηση στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως η ναυτική βάση στο νησί της Λέρου είχε προσφάτως μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, καθώς είχε διαπιστωθεί ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, «ασυμφωνία» ανάμεσα στο προβλεπόμενο και κατεχόμενο στρατιωτικό υλικό του Πολεμικού Ναυτικού, με την αναφορά του ΓΕΝ (09.09.2019) να κάνει λόγο για απώλεια δύο αντιαρματικών, χειροβομβίδων, ναρκών και άλλων εκρηκτικών υλών.

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διαφημιστείτε στο TVNEA.COM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διαφημιστείτε στο TVNEA.COM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ