2012-06-19 10:54:05
Φωτογραφία για FT: Το ελληνικό νηστικό αρκούδι θα χορέψει τον ευρωπαϊκό χορό;
Τη γνωστή μας παροιμία «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» επικαλείται άρθρο των Financial Times κάνοντας ένα λογοπαίγνιο που δίνει τον… τόνο ήδη από τον τίτλο του άρθρου.

Όπως αναφέρουν οι FT, το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής δείχνει «ένα βαθύτατα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο και μια κοινωνία στα όρια της ψυχολογικής εξάντλησης». Προειδοποιεί δε ότι «οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, θα πρέπει να το έχουν καλά στο μυαλό τους αυτό».

«Προσωρινά η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα κρατήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποφασίσει να σπάσουν το μνημόνιο» μακρυά από την εξουσία κι έτσι «η Ευρωζώνη μπορεί να πάρει ανάσα για μια μέρα», αναφέρει το άρθρο.

Τονίζει όμως ότι «η παθογένεια της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο βαθιά που είναι απίθανο η επόμενη κυβέρνηση να καταφέρει να επιτύχει» τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Το κάποτε καλοταϊσμένο ελληνικό αρκούδι δεν μπορεί πια να χορεύει το χορό Ευρωζώνης και ΔΝΤ γιατί είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι της εντατικής» γράφουν χαρακτηριστικά οι FT.


«Εάν υπάρχει κάποια γιατριά για το ελληνικό αρκούδι που λιμοκτονεί είναι στην πάταξη τηςπελατειακής διαφθοράς» συνεχίζει το άρθρο «και μέχρι σήμερα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ -το μαύρο πρόβατο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, είναι το μοναδικό πολιτικό κίνημα που κατάφερε να αξιοποιήσει την κατάρρευση της παλαιάς τάξης.

Και τώρα περιμένει στη γωνία. Χωρίς αναθεώρηση των όρων του οικονομικού πακέτου της Ελλάδας, είναι μόνο θέμα χρόνου προτού ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην κεντρική σκηνή».
tsantiri.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα εκλογικά αποτελέσματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα εκλογικά αποτελέσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ