2020-01-25 09:59:10
Φωτογραφία για Μεγαλύτερη από την κλιματική αλλαγή η απειλή από τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη
Τα εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη ρομπότ ίσως αποτελούν πιο άμεση απειλή για την ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον Δρ. Ντέιβιντ Λέβι, ειδικό στην τεχνητή νοημοσύνη. Σε συνέντευξη που έδωσε στην Daily Star, ο Δρ. Λέβι προειδοποίησε ότι ο κόσμος της τεχνολογίας και των ρομπότ χρειάζεται τη δική του Γκρέτα Τούνμπεργκ για να αποτραπεί η απόλυτη καταστροφή του κόσμου. Διαβάστε επίσης: Έγινε και αυτό! Μαρτυρίες για πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα «Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πιθανοτήτων, από ρομπότ που θα συμπεριφέρονται άσχημα, όχι μόνο επειδή θα έχουν λάθος πληροφορίες ή από κατασκευαστικό λάθος, αλλά και επειδή θα υπάρχει κακοπροαίρετη παρέμβαση από ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να χακάρουν τα ρομπότ και να μπορούν να τα ελέγξουν» δήλωσε. 

 Ο Λέβι δήλωσε ανήσυχος πως οι κυβερνήσεις ενεργούν πολύ αργά όσον αφορά σε νόμους για νέες τεχνολογίες και εξετάζοντας τις νέες προκλήσεις
. «Καμπανάκι» και για τα drones Ο επιστήμονας τόνισε ότι πέρα από τα ρομπότ, οι κυβερνήσεις πρέπει να θεσπίσουν νόμους και για ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες, όπως τα drones. H άσκοπη χρήση των drones έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την κοινωνία. Υπενθύμισε μάλιστα πως πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας αγνόησε τις προειδοποιήσεις του για κακή χρήση drones και μέσα σε ένα χρόνο, drones κατάφεραν να παραλύσουν την κυκλοφορία του αεροδρομίου του Gatwick του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών. «Φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν οι τρομοκράτες αν πάρουν ένα drone των 300 ευρώ, το «πειράξουν» λίγο και το στείλουν πάνω από το πιο κεντρικό σημείο του Λονδίνου», είπε ο Δρ. Λέβι.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ