2020-01-26 12:10:28
Φωτογραφία για Λε Μέρ: Η Ελλάδα να σεβαστεί τους στόχους για τα πλεονάσματα
«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή», προειδοποιεί ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», μιλώντας για τη σημασία του αγωγού Eastmed για την Ευρώπη, αλλά και τις εντάσεις που δημιουργεί η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο. «Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών», ξεκαθαρίζει ο Γάλλος Υπουργός.

Ο κ. Λε Μερ μίλησε στην «Καθημερινή», ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι στις 29 Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και, της πραγματοποίησης εκεί του Ελληνογαλλικού Οικονομικού Φόρουμ, με συμμετοχή περίπου 100 επιχειρήσεων.

Στη συνέντευξή του, αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά παράλληλα επισημαίνει την πρόκληση να αποκτήσει σταθερή ανάπτυξη, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, αλλά και να επιδείξει «δημοσιονομική σοβαρότητα». Μάλιστα, στο ερώτημα για τη μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η χώρα σεβάστηκε τον στόχο του 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι, προσθέτοντας ότι «τα δημόσια οικονομικά της πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις
. Με ευχαρίστησή μου είδα ότι η Ελλάδα μπορούσε να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2018 κατόπιν απόφασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πάντως, τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει σεβαστεί τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι. Το Eurogroup του περασμένου Δεκεμβρίου χαιρέτισε τη σημειωθείσα πρόοδο, συμπεριλαμβανομένων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας και της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος. Το νέο ότι η Ελλάδα κερδίζει εκ νέου την εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι εξαιρετικό. Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα βελτιώσει τα φορολογικά έσοδα».

Ο Γάλλος Υπουργός καλεί τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναλάβουν, όπως λέει, μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην Ελλάδα. Προαναγγέλλει, μάλιστα, ότι γαλλικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας ίσως ανακοινώσουν σύντομα νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ