2020-01-27 21:48:31
Φωτογραφία για Στον Πειραιά το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude»
Η παρουσία του «Dixmude» στην Ελλάδα, που θα λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση

«Μέγας Αλέξανδρος», δείχνει το ενδιαφέρον της Γαλλίας να είναι παρούσα σε αυτό το κομμάτι του κόσμου, ανέφερε ο Γάλλος πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφτασε το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude», το οποίο θα λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» στο Αιγαίο, που ξεκίνησε σήμερα.

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την παρουσία του πλοίου «Dixmude» στον Πειραιά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δείχνει ακριβώς το ενδιαφέρον της Γαλλίας να είναι παρούσα σε αυτό το κομμάτι του κόσμου και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη αυτή συμβολίζει τη σύσφιξη των ελληνογαλλικών σχέσεων όχι μόνο στο επίπεδο της άμυνας, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του πλοίου, Νικολά Ροσινιόλ, μιλώντας για την συμμετοχή του «Dixmude» στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» είπε: «Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την σχέση μεταξύ του Ναυτικού της Ελλάδας και της Γαλλίας συγκεκριμένα στον τομέα των αμφίβιων επιχειρήσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό
. Είναι μια καινοτομία και είναι στην ουσία το πρώτο λιθαράκι μιας προσπάθειας διαλειτουργικότητας και θέλουμε να βοηθήσουμε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις περαιτέρω προσπάθειες του».

Πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας και ΗΠΑ σε Μαγνησία και Αιγαίο

Ξεκίνησε σήμερα η προγραμματισμένη, πολυεθνική, διακλαδική άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος-2020» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις μικρής κλίμακας «ΒΡΟΝΤΗ» και «ΟΡΜΗ», με την συμμετοχή πλοίων της διοίκησης Ταχέων Σκαφών και της διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης.

Οι εν λόγω ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ