2020-01-28 10:00:36
Φωτογραφία για Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα!
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συζήτησαν για Λιβύη και Συρία. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την «ανάγκη» να λύσουν τις διαφορές τους Ελλάδα και Τουρκία.

«Βρείτε τα»… Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς (επισήμως τουλάχιστον) να παίρνει σαφή θέση κατά της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πριν από μερικές ώρες νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία εκτός από τα ζητήματα της Λιβύης και της Συρία, συζήτησαν και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Και στο τηλεφώνημα αυτό, όπως έκανε γνωστό μέσω twitter ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζαντ Ντίρι ο Ντόναντ Τραμπ «τόνισε τη σημασία η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο».


Today, @realDonaldTrump spoke with President Recep Tayyip Erdogan of Turkey. The two leaders discussed the need to eliminate foreign interference and maintain the ceasefire in Libya. The leaders agreed that the violence being carried out in Idlib, Syria must stop.

— Judd Deere (@JuddPDeere45) January 28, 2020

Μόνο αυτό έγραψε ο σύμβουλος του Τραμπ και τίποτα περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Ντίρι, ο Τραμπ και ο Ερντογάν συζήτησαν για την ανάγκη να εξαλειφθεί η εξωτερική παρέμβαση στη χώρα και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Συμφώνησαν επίσης ότι η βία στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, πρέπει να σταματήσει.

Μόνο αυτά ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο και καμία άλλη λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ