2020-01-28 09:38:32
Φωτογραφία για Ελληνοτουρκικά - Ντ. Τραμπ προς Ρ.Τ. Ερντογάν: “Λύστε με την Ελλάδα τις διαφορές σας στην Αν. Μεσόγειο”

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρ.Τ. Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες για τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ενσκήψει στη Λιβύη και τη Συρία.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντιρί, οι δύο πρόεδροι έθεσαν το ζήτημα του τερματισμού κάθε επεμβατικής προσπάθειας και διατήρησης της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στην περιοχή της Λιβύης, ενώ συμφώνησαν από κοινού για παύση των βιαιοπραγιών στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Αν. Μεσογείου με τον Αμερικανό Πρόεδρο να τονίζει πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία οφείλουν να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να μεσολαβήσουν για τον κατευνασμό των εντάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και επιθυμούν την διευθέτηση των τουρκικών διεκδικήσεων, με στραμμένο το βλέμμα προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.



President Trump also highlighted the importance of Turkey and Greece resolving their disagreements in the eastern Mediterranean.

— Judd Deere (@JuddPDeere45) January 28, 2020

Let's block ads! (Why?)


ΠΗΓΗ
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ