2020-01-29 11:12:48
Φωτογραφία για Περισσότερη αστυνόμευση στις γειτονιές ζητά ο Δήμος Παλλήνης
Σε εταιρεία security η φύλαξη των δημοτικών χωρών και εγκαταστάσεων -

Τέσσερα περιπολικά θα "χτενίζουν" όλο τον Δήμο - «Ο Δήμος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία», τονίζει παράλληλα ο δήμαρχος

Την λήψη άμεσων μέτρων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, ζητά ο Δήμος Παλλήνης με εισήγηση του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση του στις 28 Ιανουαρίου 2019, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος ζητά από το Υπουργείο: την άμεση στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων του ΑΤ Παλλήνης με το αναγκαίο προσωπικό, την πλήρη κάλυψη με τον αναγκαίο εξοπλισμό σε οχήματα και άλλα αναγκαία είδη, την καθιέρωση πεζών περιπολιών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, και την πύκνωση των μηχανοκίνητων περιπολιών (περιπολικά και μοτοσυκλέτες ΔΙ.ΑΣ) και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας όλο το 24ωρο.


Ο κ. Ζούτσος ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος «δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία και λειτουργεί επιβοηθητικά». Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι «ο Δήμος Παλλήνης έχει φροντίσει για την ενίσχυση του Δημοτικού φωτισμού και στις τρεις Δημοτικές ενότητες αλλά και για την καθιέρωση Υπηρεσίας Φύλαξης των Δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων με 4 περιπολικά που θα κινούνται όλη τη νύχτα σε όλη την έκταση του Δήμου».

Υπενθύμισε ακόμα την εναντίωση του Δήμου στη συγχώνευση των δυο Αστυνομικών Τμημάτων Γέρακα και Παλλήνης που τελικώς οδήγησε «σε μείωση προσωπικού ενώ δεν πέτυχε τον στόχο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης. Από 38 αστυνομικούς που είχαν και τα δύο Τμήματα έχουμε σήμερα μόλις 23 στελέχη και 1 περιπολικό."

Χαρακτήρισε πάντως θετικό το γεγονός της πύκνωσης των περιπολιών της Ομάδας ΔΙΑΣ που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, όπως είπε «αυτό δεν είναι αρκετό και απαιτείται ριζική αλλαγή και αναβάθμιση στη στελέχωση του Α.Τ Παλλήνης και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης σε κάθε γειτονιά όλο το 24ωρο».

Επισήμανε ωστόσο ότι το έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας δεν είναι ένα τοπικό φαινόμενο αλλά αφορά όλη τη χώρα. «Οι πολίτες έχουν χάσει το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας γιατί, είτε έχουν βιώσει κάποιο περιστατικό οι ίδιοι, ή κάποιος δικός τους ή κάποιος γείτονάς τους, είτε παρακολουθώντας το τι συμβαίνει σε γειτονικούς Δήμους ή γενικά στην Αττική και στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ. Είναι κατά συνέπεια αναγκαίο αλλά και ζητούμενο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να φροντίσει για την καλύτερη αστυνόμευση στον κάθε Δήμο αλλά και στο Δήμο μας στο σύνολό του και σε κάθε γειτονιά του ώστε να αποτραπεί στο μέτρο του δυνατού η καθημερινή εγκληματικότητα. Είναι αναγκαίο ως Κοινωνία να αποκτήσουμε ξανά την ελευθερία μας μέσα από μια ουσιαστική δημόσια αστυνόμευση η οποία θα δημιουργεί αίσθημα δημόσιας ασφάλειας», επισήμανε ο Δήμαρχος Παλλήνης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ