2020-01-29 23:56:35
Φωτογραφία για Κορονοϊός 2020 μάσκα: Μας προστατεύει η χειρουργική μάσκα από τον ιό;
 Μας προστατεύει η χειρουργική μάσκα από τον ιό; Κορονοϊός 2020 μάσκα:

Ο ιός μεταφέρεται με τα σταγονίδια του αέρα. Τι να κάνετε για να προστατευθείτε.

Κορονοϊός 2020 μάσκα: Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 17, με περισσότερα από 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίζει σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα ενός νέου κορονοϊού στην Κίνα. Εάν λάβει τελικά αυτήν την απόφαση, θα είναι η έκτη φορά που κηρύσσεται διεθνής συναγερμός για επιδημία την τελευταία δεκαετία. Στο μεταξύ τέθηκε σε καραντίνα μια ολόκληρη πόλη στη Κίνα, η πόλη Βουχάν.

Μπορεί η μάσκα να μας προστατέψει;

Ναι, μια χειρουργική μάσκα μπορεί να κρατήσει μακριά μας τον ιό της γρίπης, απαντά ο Sherif Mossad, MD, ειδικός λοιμωξιολόγος στην Κλινική Κλίβελαντ στις ΗΠΑ. Η γρίπη μεταφέρεται με τα σταγονίδια του αέρα, έτσι μια μάσκα θα μπορούσε μηχανικά να μας προστατέψει. Θα μπορούσε επίσης να αποτρέπει τη μετάδοση του ιού της γρίπης ή άλλων ιών από τον έναν άνθρωπο στους άλλους, όπως γράφει το msn.com.


Εφιαλτικές διαστάσεις η εξάπλωση του κορονοϊού - Πιθανόν να κηρυχθεί παγκόσμιος συναγερμός - Σε καραντίνα πόλη 9 εκατομμυρίων στην Κίνα

Κάθε χειρουργική μάσκα είναι κατάλληλη για προστασία από τις ιώσεις;

Μια απλή χειρουργική μάσκα κάνει τη δουλειά αρκεί στη συσκευασία να αναγράφεται ότι προστατεύει από αερομεταφερόμενα μόρια συμπληρώνει η παθολόγος Susan Besser, MD. Οι μιας χρήσεις μάσκες είναι επίσης οι καλύτερες για την προστασία μας από ιώσεις και από τη γρίπη. Εάν η μάσκα βραχεί μειώνεται η αποτελεσματικότητά της.

Είναι 100% αποτελεσματική;

Όχι δεν είναι και γι' αυτό θα πρέπει να τηρείς τα συμπληρωματικά μέτρα προστασίας, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών και να μην αγγίζεις με αυτά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου.

Σημαντικά είναι όσα είχε πει σε συνέντευξή του στο Flash.gr ο Διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιος Σπαντιδέας τόσο για το πως μεταδίδεται ο ιός, όσο και για τα μέτρα προφύλαξης.

Πώς μεταδίδεται ο κορονοϊός

Ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται ο κοροναϊός είναι κοινός επισημαίνει ο καθηγητής Παθολογίας και συνεχίζει «το άτομο που νοσεί διασπείρει και μεταδίδει τον ιό με την ομιλία, τον βήχα, το φτάρνισμα και μολύνει το περιβάλλον όπου βρίσκεται καθώς και τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί του».

Τα συμπτώματα του ιού

Απότομη εκδήλωση πυρετού

Πονοκέφαλος

Πρήξιμο ματιών

Καταρροή

Αδυναμία

Τα μέτρα προφύλαξης είναι τα εξής:

Απομόνωση του ατόμου που νοσεί

Καλό πλύσιμο των χεριών

Να προστατεύουμε το στόμα μας και τη μύτη μας με τα χέρια μας ή τον αγκώνα μας τα οποία μετά πρέπει να πλύνουμε να απολυμάνουμε

Να χρησιμοποιούμε μαντηλάκια μιας χρήσης

Να αερίζουμε καλά το σπίτι και τον χώρο εργασίας

Τι κάνουμε εάν κολλήσουμε τον ιό:

Παραμονή στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα

Ελαφριά τροφή

Άφθονα υγρά

Ξεκούραση για να δώσουμε στον οργανισμό μας την ευκαιρία να αναρρώσει
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ