2020-01-30 12:09:53
Φωτογραφία για Την απομάκρυνση βουλευτή εν ενεργεία από το Πειθαρχικό των Ιατρών ΕΣΥ, ζητά ο ΠΙΣ
Αθήνα 30.1.2020

Α.Π.: 4416

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Την απομάκρυνση βουλευτή εν ενεργεία από το Πειθαρχικό των Ιατρών ΕΣΥ, ζητά ο ΠΙΣ

Την απομάκρυνση εν ενεργεία βουλευτού από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, ζητά ομόφωνα με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια, το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ειδικότερα με πρόσφατη απόφαση (Δεκέμβριος 2019) το υπουργείο Υγείας όρισε τη νέα σύνθεση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, στο οποίο για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά συμμετέχει ο βουλευτής εν ενεργεία κ.Κώστας Μάρκου.

Ο ΠΙΣ μετά από συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου ζητά ομόφωνα από τον υπουργό Υγείας την αλλαγή της σύνθεσης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ και την πρόβλεψη του αυτονόητου για δημοκρατική χώρα, της μη συμμετοχής κοινοβουλευτικών σε όργανα πειθαρχικού ελέγχου δημοσίων υπαλλήλων.


Το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου θεωρώντας ότι με τη συμμετοχή βουλευτών σε όργανα που αφορούν στους γιατρούς, καταπατάται βάναυσα η δημοκρατική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ζητά από τον υπουργό Υγείας να προβεί σε άμεση αλλαγή της σύνθεσης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ιατρών ΕΣΥ.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου

Πλαστικός Χειρουργός                       Αγγειοχειρουργός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ