2020-02-04 14:35:15
Φωτογραφία για Εκλογές Δημοκρατικών: Ο Σάντερς δημοσιοποιεί δικά του στοιχεία που τον δείχνουν να προηγείται στην Άιοβα
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο - Κατέρρευσαν τα τεχνολογικά συστήματα -

Στη διάρκεια της Τρίτης θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ηγέτης της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, έδωσε στη δημοσιότητα δικά του στοιχεία για την έκβαση της πρώτης εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η οποία διεξήχθη χθες στην Άιοβα, καθώς η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο, αφού έχει υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος λόγω «ανακολουθιών».

Ο Σάντερς ανέφερε ότι έρχεται πρώτος, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κεντρώος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Νεβάδας Πιτ Μπούτιτζετζ.

«Λόγω της αδυναμίας (της οργάνωσης) του Δημοκρατικού Κόμματος στην Άιοβα να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα» η ομάδα του «Μπέρνι» έδωσε τα δικά της στοιχεία, τα οποία βασίζονται στην καταμέτρηση του 40% των εκλογικών κέντρων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκστρατείας του, ο Σάντερς λαμβάνει 28,62%, ο Μπούτιτζετζ έρχεται δεύτερος με το 25,71%, η προοδευτική γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν 18,42% και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν καταλαμβάνει παρά την τέταρτη θέση, με το 15,08%, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί βαριά ήττα γι’ αυτόν.

Κατέρρευσαν τα τεχνολογικά συστήματ

Η κατάρρευση των τεχνολογικών συστημάτων το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην Αϊόβα προκάλεσε σύγχυση μεταξύ των προεκλογικών επιτελείων των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενθαρρύνοντας όσους πόνταραν πολιτικά στην αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των τοπικών συνελεύσεων κατά τον πρώτο προκριματικό γύρο για το 2020, σχολιάζει το POLITICO.

Τα αποτελέσματα δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι τα μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ), ενώ τα προεκλογικά επιτελεία δύο υποψηφίων δήλωσαν στο POLITICO ότι μετά από τηλεδιασκέψεις με το Δημοκρατικό Κόμμα στην Αϊόβα δεν αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων νωρίτερα από το πρωί της Τρίτης (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ).

Η επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων των επιτελείων εξελίχθηκε σε πρόκληση, καθώς ένας βοηθός ενός υποψηφίου δήλωσε ότι το κόμμα “κρέμασε τις προεκλογικές εκστρατείες,” όταν δέχθηκε πιέσεις για την γνωστοποίηση της ώρας δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων.

“Μαζεύουν τα πρόχειρα αποτελέσματα με τα χέρια,” δήλωσε ένας σύμβουλος ενός υποψηφίου του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι ποσοστό μόλις 35% των αποτελεσμάτων έχουν ενσωματωθεί και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

“Στην ουσία δεν έχουν επιβεβαιωμένα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Έτσι, δεν θα μάθουμε τίποτα μέχρι κάποια ώρα την Τρίτη,” παρατήρησε ο ίδιος.

“Δεν έχουμε κάποια ένδειξη για το πως [θα γνωστοποιηθούν] τα αποτελέσματα,” δήλωσε η Ανίτα Νταν, υψηλόβαθμη σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν. Είμαστε πολύ ανήσυχοι, όπως και άλλα προεκλογικά επιτελεία για αυτά που είναι ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσουν. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Πρόκειται για ολική κατάρρευση,” πρόσθεσε η ίδια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ