2020-02-12 16:05:59
Φωτογραφία για ΟΛΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ…ΗΠΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μιάμιση ώρα κράτησε η σημαντική, όπως αναφέρεται, σύσκεψη στην Άγκυρα μεταξύ των αντιπροσωπειών Τουρκίας και ΗΠΑ, με την συμμέτοχη του ειδικού συμβούλου των ΗΠΑ για την Συρία, James Jeffrey, όπου οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι για την κατάσταση στην Συρία ευθύνεται αποκλειστικά η Δαμασκός και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τις επιθέσεις του συριακού στρατού εναντίον τουρκικών στρατιωτικών φυλακίων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, İbrahim Kalın, υπήρξεe ταύτιση απόψεων των δυο πλευρών για τις εξελίξεις στην Συρία και υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των επιθέσεων του συριακού στρατιού και των ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον αμάχων του ισλαμικού θύλακα του İldib.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς αλλάζουν όλα τα δεδομένα στην κρίση της Συρίας και η περίφημη τετραετής στρατηγική συμμαχία Τουρκίας Ρωσίας φαίνεται πως τελειώνει, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Ήδη οι συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής και τουρκικής αντιπροσωπείας είναι σε αδιέξοδο, ενώ δεν υπήρξε συμφωνία για νέα συνάντηση Ερντογάν Πούτιν. Ο ίδιος ο Ερτνογάν επιτέθηκε σήμερα με σκληρές φράσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και κατά του Ιράν.

Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσεχής από ελληνικής πλευράς, γιατί διαφαίνεται για άλλη μια φορά το «άδειασμα» των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας, που θα έχει σίγουρα συνέπειες και στα ελληνοτουρκικά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
AEGEAN: Κάτι neo έρχεται... - live video
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
AEGEAN: Κάτι neo έρχεται... - live video
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ