2020-02-24 01:00:22
Φωτογραφία για Λεφτά... υπάρχουν: 1.500 ευρώ το μήνα για ασυνόδευτους «ανήλικους» από 16 ετών και άνω συν επίπλωση διαμερίσματος!
ΑΝΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΡΟΕΣ;

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων ανηλίκων 16 ετών και άνω σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στη χώρα.

Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ το μήνα ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος, στο οποίο φιλοξενείται, ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος.

Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών σε δομή ή κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.


Ελληνικές Γραμμές - Hellenic Stripes @egrammes

Ίσως να έχετε παρατηρήσει πως τα «ασυνόδευτα ανήλικα» δεν τα λένε «πρόσφυγες». Ο λόγος; Δεν είναι. Π.χ. 21% είναι από το Πακιστάν. Η Ελλάδα βοηθάει τις χώρες του Τρίτου Κόσμου να λύσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. https://data2.unhcr.org/en/documents/download/74096 A.Andrianopoulos @andrianopoulos4

Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων ανηλίκων 16 ετών και άνω ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ; ΑΝΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΡΟΕΣ;
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ