2020-02-26 21:59:04
Φωτογραφία για «Να με λέτε απλά Χάρι»: Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θέλει να είναι... πρίγκιπας
Η πρώτη εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι στη Βρετανία, μετά το Megxit -

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει απαγορεύσει στον Χάρι και τη Μέγκαν να χρησιμοποιήσουν τους βασιλικούς τίτλους για εμπορικούς σκοπούς - Μπορεί η βασίλισσα να αφαιρέσει από τον Χάρι τον τίτλο του πρίγκιπα;

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε ευδιάθετος σήμερα σε συνέδριο στο Εδιμβούργο για τον αειφόρο τουρισμό. Ο 35χρονος δούκας του Σάσεξ έφθασε χθες το βράδυ στη Βρετανία από τον Καναδά, όπου πλέον κατοικεί μαζί με την Αμερικανίδα σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ και τον 9 μηνών γιο τους, Άρτσι. Την Τετάρτη ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ ταξίδεψε με τρένο στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Βρετανού πρίγκιπα στη γενέτειρά του, μετά την ανακοίνωση του ίδιου και της Μέγκαν πως δεν επιθυμούν, πλέον, να ανήκουν στον κεντρικό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας και θα μοιράζουν την ζωή τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής.


Στην εκδήλωση του Εδιμβούργου, όπου συμμετείχαν παράγοντες του τουρισμού, η παρουσιάστρια Αγέσα Χαζαρίκα, που προλόγισε τον Βρετανό γαλαζοαίματο, είπε στους παρευρισκόμενους: «Το έχει κάνει σαφές πως θέλει όλοι να τον αποκαλούμε, απλά, Χάρι». Αργότερα, η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της, ότι της είχε ζητηθεί από τον δούκα του Σάσεξ να πει στους συμμετέχοντες να μην τον αποκαλούν με τον τίτλο του. «Αυτός δεν χρειάζεται τίτλο. Είναι μια διεθνής προσωπικότητα και είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι γνωρίζουν τι υποστηρίζουν εκείνος και η σύζυγός του, τα θέματα για τα οποία είναι παθιασμένοι. Νομίζω, πως αυτό είναι, πιθανώς, ένα δείγμα για το μέλλον», δήλωσε η παρουσιάστρια.

Προφανώς, ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ζήτησε να τον αποκαλούν, απλά, «Χάρι», δίνοντας έτσι μια έμμεση απάντηση στην βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι, που πρόσφατα απαγόρευσαν στον ίδιο και την σύζυγό του να χρησιμοποιούν για εμπορικούς σκοπούς τον τίτλο τους «Royal Sussex» με τον οποίο ο Χάρι και Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, είχαν σχεδιάσει να κτίσουν την νέα τους ζωή. Οδεύοντας στην «οικονομική ανεξαρτησία», μακριά από το παλάτι και το αυστηρό πρωτόκολλο, Χάρι και Μέγκαν ονειρεύτηκαν με το brand «Royal Sussex» να δημιουργήσουν την δική τους φιλανθρωπική οργάνωση καθώς και μια σειρά προϊόντων, που θα περιελάμβανε ρούχα, αλλά, ίσως, ακόμα και την έκδοση εφημερίδας.

Μάλιστα, μετά την απαγόρευση της βασίλισσας για την χρήση του τίτλου «Royal Sussex», ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ με ανάρτησή τους στην προσωπική τους ιστοσελίδα, δήλωσαν πως δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τον όρο «Royal» (βασιλικός), αλλά πρόσθεσαν πως, ούτε η βασίλισσα, ούτε η κυβέρνηση, έχουν το νόμιμο δικαίωμα να τους σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον τίτλο τους στο εξωτερικό.

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε στο συνέδριο του Εδιμβούργου για τον αειφόρο τουρισμό ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Travalyst. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοβουλία, η οποία στηρίζει τον βιώσιμο τουρισμό και δημιουργήθηκε με την συνεργασία του Βρετανού γαλαζοαίματου και των Booking.com, Skyscanner, Trip.com, TripAdvisor και Visa.

Μέσα στον Μάρτιο ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν υποχρέωση να εμφανιστούν σε μια σειρά επίσημων εκδηλώσεων ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, αφού το Megxit θα αρχίσει να ισχύει από τις 31 Μαρτίου. Πάντως, ο Χάρι δεν θα χάσει ποτέ τον τίτλο του πρίγκιπα, τον οποίο απέκτησε από την γέννησή του, ούτε την σειρά διαδοχής στον θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας. Είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται, είτε στον Καναδά, ο Χάρι παραμένει Βρετανός πρίγκιπας και έκτος στην διαδοχή του θρόνου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ