2020-02-27 10:50:19
Φωτογραφία για Η Συγγραφέας του “Harry Potter”, J K Rowling παραδέχεται ότι ποτέ ξανά δε θα φτάσει την επιτυχία που γνώρισε
Η Συγγραφέας του “Harry Potter”, J K Rowling παραδέχεται ότι ποτέ ξανά δε θα φτάσει την επιτυχία που γνώρισε με τις ιστορίες του μαγικού ήρωα και μιλά επίσης για τα τεράστια κέρδη που ο μικρός μάγος τής έφερε στη ζωή της.

 

Η Rowling, που με τα βιβλία του Harry Potter γνώρισε τεράστια επιτυχία κάνοντάς τα μπεστ-σέλλερς παγκοσμίως, είπε πως “γνωρίζει πως δεν πρόκειται να φτάσει την επιτυχία του Harry Potter με άλλα έργα της” και πως η δημοφιλής σειρά ιστοριών του μικρού μάγου έχει ουσιαστικά τελειώσει.

 

Παραδέχτηκε επίσης, πως οι ιστορίες του Harry Potter τής απέφεραν μια “απίστευτα μεγάλη περιουσία”, δίνοντάς της το ελεύθερο να γράφει οτιδήποτε εκείνη θέλει. Πρόσθεσε ακόμα, ότι η άλλη επιλογή που είχε ήταν να θρηνολογήσει για το πόσο γρήγορα ήρθε η επιτυχία στη ζωή της, γνωρίζοντας ότι ποτέ ξανά δε θα μπορούσε να αντιγράψει ή να ξανακάνει την παγκόσμια επιτυχία του Harry Potter.


Μιλώντας στο Sky News, η Rowling ανέφερε χαρακτηριστικά: “ Από το 2000 γνώριζα ξεκάθαρα, πως δε θα μπρούσα να ξανακών την επιτυχία του Harry Potter. Το ήξερα πολύ πριν ολοκληρώσω τη σειρά με τις ιστορίες του.”

“ Τι κάνεις λοιπόν όταν βιώνεις μια τόσο αναπάντεχη επιτυχία, που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δε θα ξαναζήσεις; Λοιπόν, μπορείς να συνεχίσεις με έναν από τους δύο τρόπους..”

“ Μπορείς να πεις, ω, όχι είναι τόσο τρομερό! Ποτέ ξανα δε θα γνωρίσω αυτήν την επιτυχία”. Ή από την άλλη, μπορείς να πεις “ Ω, πόσο υπέροχο και απίστευτο είναι να κερδίζω τόσα πολλά λεφτά, που ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου δεν είχα δει.”

Και συνέχισε: “ Όμως, θα εξακολουθήσω να γράφω, γιατί το γράψιμο είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω περισσότερο απ’οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να αποδείξω ότι μπορώ να γράφω κι άλλα πράγματα πέρα από τις περιπέτειες του Harry Potter. Πάντοτε έγραφα ότι ήθελα εγώ να γράψω κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Είναι κάτι που το ξέρω καλά.”

Η Rowling έχει ήδη δημοσιεύσει μια νουβέλα για ενήλικες, που έγινε κια αυτή μπεστ-σέλλερ, με τον τίτλο The Casual Vacancy. Επιπλέον, αυτή τη χρονιά κυκλοφόρησε και το The Cuckoo’s Calling, μια αστυνομική ιστορία που την εξέδωσε με το ψευδώνυμο Robert Galbraith.ΠΗΓΗ: Τhe Telegraph

Mετάφραση –επιμέλεια κειμένου: Ευάγγελος Κουσιάδης Συγγραφέας-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

                                                                        [email protected]

 

Μερικά βιβλία της Rowling στο Biblioland

 

Ένας ξαφνικός θάνατος  ( εκδόσεις Ψυχογιός )

Οι ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου ( εκδόσεις Ψυχογιός )

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου ( εκδόσεις Ψυχογιός )
biblioland
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αφιέρωμα Λέων Τολστόι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αφιέρωμα Λέων Τολστόι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ