2020-02-27 19:30:21
Φωτογραφία για Γερμανικός τουρισμός: Πώς εξελίσσονται οι κρατήσεις για Ελλάδα μέχρι τώρα
Αυξητική τάση στις κρατήσεις για τη θερινή σεζόν καταγράφουν οι τουρ οπερέιτορ και τα τουριστικά γραφεία στη Γερμανία, ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη εποχή διαπιστώνεται μείωση κατά 3%. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων (DRV) που εκπροσωπεί τα τουριστικά γραφεία της χώρας, Norbert Fiebig, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα Travel Data + Analytics της DRV που κατέγραψε την προοδο των κρατήσεων έως και την 31η Ιανουαρίου.

Σχετικά με την εικόνα των κρατήσεων, όπως είπε, η Ελλάδα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων, όμως μόνο η Ρόδος σημειώνει αύξηση σε σχέση με πέρυσι, η Κρήτη παραμένει στα περυσινά επίπεδα και η Κως και η Κέρκυρα έχουν απώλειες.

Η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά ακολουθούν ενώ η Αίγυπτος βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Η Αίγυπτος είναι μέχρι στιγμής πρώτη σε επίπεδο αύξησης (+14%), η Τουρκία συνεχίζει να έχει αύξηση(2%), ενώ παρατηρείται και αύξηση των ταξιδίων στη Γερμανία της τάξης του 7%.


Αβεβαιότητα λόγω του κορωνοϊού

Το μεγάλο ερώτημα, όπως είπε ο Norbert Fiebig, είναι πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες καθώς κανείς δε μπορεί να προβλέψει πόσο θα εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και πώς αυτό θα επηρεάσει τις κρατήσεις και την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Γερμανών.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της DRV, οι Γερμανοί φέτος είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα στις διακοπές τους.

Μέχρι σήμερα, έχουν δαπανήσει 1,012 ευρώ κατά μέσο όρο, και κατ’ άτομο, στα αεροπορικά ταξίδια για το καλοκαίρι του 2020, συνιστώντας αύξηση 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στους μακρινούς προορισμούς οι οποίοι μέχρι στιγμής παρουσιάζουν πτώση πωλήσεων 10% σε σύγκριση με πέρυσι, με μεγάλους χαμένους την Καραϊβική και το Μεξικό.

TornosNews.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ