2020-03-03 01:15:45
Φωτογραφία για 40.000 κλήσεις και 504 εξετάσεις δειγμάτων για κοροναϊό
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ λειτουργεί σε 24ωρη βάση και δέχεται παρατηρήσεις και αιτήματα απο όσους εκτιμούν πως έχουν εκτεθεί στον ιό.

Πολύ μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων έχει δεχθεί το κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον κοροναϊό.

IATRONET

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 40.000 κλήσεις και έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο δείγματα από 504 πολίτες.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, το οποίο επισκέφθηκε την Καθαρά Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο υπουργός συνομίλησε με τους ανθρώπους στο Κέντρο Επιχειρήσεων και το τηλεφωνικό κέντρο.

Τούς συνεχάρη, διότι σε εικοσιτετράωρη βάση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση του κόσμου, που αυτή την περίοδο αγωνιά και θέλει να ενημερωθεί υπεύθυνα.


Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ είναι το 210.52.12.054.

Μπορούν να το καλούν όσοι εκτιμούν πως έχουν εκτεθεί στον ιό, οι οποίοι καλούνται να μην πραγματοποιούν επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών Υγείας χωρίς πρότερη ενημέρωση του Οργανισμό.

Σε έλεγχο για κοροναϊό πρέπει να υποβάλλεται όποιος έχει:

Οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), με ή χωρίς ανάγκη νοσηλείας και τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω επιδημιολογικά κριτήρια, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων:

Στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες από SARS-CoV-2 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλεται άμεσα σε εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ