2020-03-04 15:00:56
Φωτογραφία για Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν και ευχαριστούν το ''People''
Όπως σας ενημέρωσε το TVNEA ,το ιστορικό περιοδικό, ''People'',χωρίς καμια εξήγηση και διευκρίνιση κλείνει, κάτι που και οι εργαζόμενοι σε αυτό έμαθαν κυριολεκτικά εν μία νυκτί. Οι συντάκτες του είναι ,όπως είναι αναμενόμενο, στη δυσάρεστη θέση να αδειάσουν τα γραφεία τους και μέσω του λογαριασμού τους στα social media να πουν το δικό τους ''αντίο'' αλλά και το ''ευχαριστώ'' τους στους συναδέλφους που μοιράστηκαν κοινή αγωνία και κοινά χαμόγελα .

Ο Μαρίνος Βυθούλκας, Διευθυντής του People, και η Μαρία Παπαϊωάννου ,δημοσιογράφος, ανήρτησαν τις παρακάτω φωτογραφίες και έγραψαν τα δικά τους συγκινητικά λόγια Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τίτλοι τέλους στην συνεργασία μου με το People ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια και 350 τεύχη. Ήταν Ιούλιος 2013 όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι της εταιρίας Olive Media, μιας νεοσύστατης, αλλά συνάμα πολλά υποσχόμενης εταιρίας στο χώρο των media
. Ήταν γεγονός. Το People επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από την αναστολή έκδοσης που είχε προηγηθεί το 2012 με το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ. Εκείνη η περίοδος στα media (και όχι μόνο) ήταν περίεργη και ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς κολοσσιαία εκδοτικά συγκροτήματα έκλειναν, αφήνοντας πίσω «τραυματισμένους» υπαλλήλους. Η Olive Media λοιπόν, στελεχώθηκε από δημοσιογράφους που είχαν ζήσει στο πετσί τους αυτές τις άγριες στιγμές, όταν μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά όπως η ΙΜΑΚΟ, αλλά και οι εκδόσεις Λυμπέρη, έκλειναν και οι ίδιοι έβλεπαν την πόρτα της εξόδου και έμεναν χωρίς δουλειά. Η απόλυση είναι άγριο πράγμα, ειδικά όταν δεν οφείλεται σε δική σου υπαιτιότητα, αλλά σε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Με μια τέτοια απόφαση ενημερωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη πως η κυκλοφορία του περιοδικού People αναστέλλεται. Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προειδοποίηση, μέσα σε μια στιγμή τέλειωσαν όλα. Το People το αγάπησα και το δούλεψα από όλες τις θέσεις. Αρχικά ως δημοσιογράφος, στην συνέχεια ως βοηθός αρχισυντάκτη, το 2018 ως αρχισυντάκτης και τους τελευταίους έξι μήνες από την θέση του διευθυντή. Το πόνεσα και μαζί με τα υπέροχα κορίτσια μου, (Μαρία, Φανή, Γεωργία, Άρτεμις, Νίκη, Αγάθη, Χρύσα) το προετοιμάζαμε σελίδα-σελίδα, αράδα-αράδα, ώστε να έχει ενδιαφέρον, σασπένς, αντανακλαστικά, αλλά και αποκλειστικότητες. To People δεν το αγαπήσαμε μόνο εμείς, αλλά και όλοι εσείς, φίλοι και συνάδελφοι που το τιμούσατε με τις αναπαραγωγές σε όλα σχεδόν τα sites, με τις συνεντεύξεις και τα θέματα που είχαμε κάθε Κυριακή. Το People είχε ζωή, είχε πνοή, είχε φρεσκάδα. Για μένα ήταν το πρώτο και το καλύτερο εβδομαδιαίο περιοδικό. Και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Εις το επανιδείν Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μarinos Vithoulkas (@vimarinos) στις 3 Μάρ, 2020 στις 6:24 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Έχουν περάσει 5 μέρες από τη στιγμή που μας ανακοινώθηκε η αναστολή έκδοσης του People. Στην αρχή παγωνεις, μετά γελάς - καθώς δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που συμβαίνει. Σου φαίνεται αστείο, λες και από κάπου θα εμφανιστεί ο Σάββας Πουμπουρας - που φιλοξενήσαμε στο τελευταίο μας εξώφυλλο -και θα σου πει ότι όλα είναι μια καλοστημένη φάρσα. Περνούν οι ώρες και αρχίζεις να σκέφτεσαι «Και τώρα τι κάνω;». Και έρχονται οι επόμενες μέρες που συνειδητοποιείς ότι αλλάζει όλη σου η καθημερινότητα. Πλέον δεν θα πηγαίνεις στο γραφείο, δεν θα ακούς τον Μαρίνο και τη Φανή να φωνάζουν δίπλα από το αφτί σου στα τηλέφωνα, δεν θα ενημερώνεσαι από τη Γεωργία για την ειδησεογραφική επικαιρότητα, ούτε θα χαζεύεις τις φωτογραφίες με την Αρτεμις η οποία παράλληλα θα σε κουυτσαρει για θέματα ζωης και καριερας. Δεν θα ακούς το συνδικαλιστικό μανιφέστο της πολυαγαπημενης Μαρίας στη διόρθωση, ούτε θα τσακώνεσαι με τα κορίτσια στο ατελιέ για να σου χωρέσουν όλο το κείμενο στην μακέτα «Αφού μπορεί να μικρύνει η φωτογραφία και να χωρέσω το κείμενο γιατί μου κάνετε τη ζωή δύσκολη;». Δεν θα παρακολουθείς τον Στέλιο και τη Χριστίνα κατά τη διάρκεια του photoshop, ούτε θα βλέπεις την Πωλίνα να έρχεται στο γραφείο με μια ντουζίνα σακούλες με ρούχα για τις φωτογραφίσεις. Δεν θα πηγαινοέρχεσαι πλέον στο γραφείο της Έρης για να συντονίσεις τις κοσμικές στήλες του περιοδικού και να κανείς το κους κους την εβδομάδας, ούτε θα απολαμβάνεις συνομωτικά το τσιγάρο σου με την Νάντια αναλύοντας το ποσό σε έχουν επηρεάσει οι αστρολογικές όψεις της εβδομάδας. Δεν θα ξαναπείς στην Πάμελα να προωθήσει το e-mail με τις εμπορικές υποχρεώσεις σε άλλον γιατί δεν προλαβαίνεις, ούτε θα ξαναδοκιμάσεις τις γλυκές και αλμυρές αλχημείες που φέρνει η Μαρία στο γραφείο. Δεν θα μπεις ξανά στην αίθουσα σύνταξης του site βλέποντας τον Στέργιο, τη Χριστίνα, τη Δήμητρα και την Ιωάννα να τρέχουν για την είδηση, ούτε θα ρωτήσεις ξανά τα κορίτσια του Instyle για θέματα μόδας και ομορφιάς. Το People δεν είναι ένας τίτλος, το People είναι οι άνθρωποι του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους έναν έναν ξεχώριστα για όλα τα ωραία που ζήσαμε παρέα με την ευχή κάπου, κάποτε να ξανασυναντηθούμε.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Papaioannou (@maria_papaioannou_) στις

Να σημειώσουμε πως το περιοδικό εκδιδόταν και κυκλοφορούσε αρχικά με το ''Πρώτο Θέμα'' και μέχρι σήμερα μαζί με το ''Έθνος'' ,του Ιβάν Σαββίδη  .

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ