2020-03-05 20:32:18
Φωτογραφία για Προπύλαια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Ανοικτά Σύνορα»
Διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για το μεταναστευτικό έχουν κλείσει την οδό Πανεπιστημίου

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοικτά Σύνορα», κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έχουν κλείσει την οδό Πανεπιστημίου. Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Το κάλεσμα: «Απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων
. Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα. Ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από και προς την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ!»

Καλούν μεταξύ άλλων οι:

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κομμουνιστικός Συντονισμός

ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Διεθνιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ ένα βήμα μπροστά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ ένα βήμα μπροστά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ