2020-03-19 14:33:43
Φωτογραφία για Νότια Κορέα: Εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας
Στους 152 οι νέοι ασθενείς από τον κορωνοϊό στη Νότια Κορέα - Επτά άνθρωποι υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο - Στους 92 συνολικά οι νεκροί

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, γεγονός που αντέστρεψε την τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας που καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες, καθώς εστία μόλυνσης εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Ντέγκου, επίκεντρο της κρίσης.

Όπως ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), εντοπίστηκαν 152 νέα κρούσματα· το σύνολό τους αυξήθηκε έτσι στα 8.565. Η χώρα είχε καταγράψει λιγότερα από 100 κρούσματα τα προηγούμενα τέσσερα 24ωρα.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, έχουν υποκύψει 92 ασθενείς — άλλοι επτά πέθαναν το τελευταίο 24ωρο — στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι με υποκείμενες παθήσεις, μετά τη μόλυνσή τους από τον SARS-CoV-2, ο οποίος επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα. Το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα ανέρχεται σε 1,07%.


Τα 97 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τα 74 στον οίκο ευγηρίας.

Ο εντοπισμός της νέας εστίας ώθησε τις αρχές της μεγαλούπολης των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων να αρχίσουν εκτενείς ελέγχους σε άλλους οίκους ευγηρίας, όπου ζουν ή εργάζονται πάνω από 33.000 άνθρωποι, τρόφιμοι και προσωπικό.

Άλλοι 407 ασθενείς βγήκαν από την καραντίνα. Το σύνολό τους ανέρχεται συνολικά σε 1.947. Ο αριθμός των ανθρώπων που ιάθηκαν παραμένει σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ