2020-04-01 09:08:56
Φωτογραφία για O νέος Firefox Browser θέτει σε… καραντίνα το Facebook
Η νέα έκδοση του Firefox browser δεν λέει όχι στο Facebook, αλλά θέτει κάποιους βασικούς κανόνες προστασίας από εκείνο στον χρήστη.

Ο Mozilla Firefox έφτασε αισίως στην έκδοση 74, με αρκετά ενδιαφέροντα εργαλεία στη διάθεση του τελικού χρήστη. Ένα από αυτά είναι το Facebook Container, όπως ονομάζεται, το οποίο έχει ως στόχο του να επιτρέπει μεν την πρόσβαση στο πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, να περιορίζει δε τις επιπτώσεις από την προσπάθεια παρακολούθησης της διαδικτυακής δραστηριότητας από το Facebook για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει το Facebook Container προκειμένου να ρυθμίσει μόνος του το ποια sites θα μπορούν να λαμβάνουν υπόψη τους τα σχόλια, τα likes και τις εισόδους στο Facebook. Η αρχική ρύθμιση είναι να είναι όλα αυτά κρυφά από sites τρίτων, σταματώντας με αυτόν τον τρόπο την παρακολούθηση των μελών του Facebook τόσο από το ίδιο το δίκτυο όσο και από τρίτους για διαφημιστικούς σκοπούς. Ο Facebook Container του Mozilla Firefox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Instagram και τον Facebook Messenger.


Εκτός από το συγκεκριμένο εργαλείο, ο νέος Firefox προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες διαχείρισης κωδικών, ενώ υπάρχει εύκολος τρόπος εισαγωγής σελιδοδεικτών και ιστορικού από άλλους browsers, όπως είναι ο Edge της Microsoft. O βελτιωμένος Διαχειριστής πρόσθετων καθιστά εύκολη την απεγκατάσταση μίας επέκτασης, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τη διατήρηση της ιδιωτικότητας στον online κόσμο μέσα από την απόκρυψη της διεύθυνσης IP του χρήστη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για ακόμα μεγαλύτερη διαδικτυακή ασφάλεια.

Εννοείται ότι ο νέος browser διατίθεται δωρεάν σε όλες τις συσκευές, μέσα από την κατάλληλη αναβάθμιση από τον χρήστη. Αρκετοί ειδικοί που έχουν δοκιμάσει τον νέο browser κάνουν λόγο για έναν σοβαρό ανταγωνιστή του ευρέως διαδεδομένου Google Chrome. Σε κάθε περίπτωση, το όνομα Firefox έχει τη δική του ισχύ στον online κόσμο.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ