2020-04-10 14:31:08
Φωτογραφία για «Το α-Fed-ικό τρελάθηκε» – Νέα ένεση ρευστότητας, σύνολο $2,3 τρισ. για στήριξη οικονομίας
Η Fed προσπαθεί να προσφέρει «τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση και σταθερότητα που μπορεί», δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ - Η Wall Street «απαντά» με άλμα 500 μονάδων στο άνοιγμα

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενέκρινε την Πέμπτη νέα προγράμματα δανείων και ενίσχυσε τα υπάρχοντα προγράμματα, σε μια προσπάθεια να παράσχει 2,3 τρισ. δολάρια για την στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από το υφεσιακό χτύπημα του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Fed Τζέρομ Πάουελ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να προσφέρει «τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση και σταθερότητα που μπορεί» κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπου οι Αμερικανοί μένουν στο σπίτι για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ παρέχει κρίσιμη υποστήριξη για τα προγράμματα, τα οποία δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τις εξουσίες της κεντρικής τράπεζας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.


Ο ακρογωνιαίος λίθος των σημερινών αποφάσεων είναι ένα νέο κεφάλαιο δανεισμού ύψους 600 δισ. δολαρίων, το οποίο θα προσφέρει στήριξη σε μεσαίες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα προσφέρει δάνεια διάρκειας 4 ετών σε εταιρείες, χωρίς την πληρωμή τόκων και κεφαλαίου για ένα έτος. Τα δάνεια θα δίνονται από τις τράπεζες, οι οποίες θα διακρατούν ένα ποσοστό 5% και θα πουλούν το υπόλοιπο στην Fed.

Ένα άλλο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα προβλέπει την αγορά έως και 500 δισ. δολαρίων σε βραχυπρόθεσμους τίτλους απευθείας από τις πολιτείες και τις περιφέρειες των ΗΠΑ. Η Fed δεν προχώρησε σε έναν μηχανισμό αγοράς muni-bonds (ομόλογα Δήμων) από την αγορά, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει να «παρακολουθεί στενά» αυτή την αγορά. Η δήλωση αυτή υποδηλώνει ότι η Κεντρική Τράπεζα ενδεχομένως να δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό στο μέλλον.

Η Fed διεύρυνε επίσης έναν ακόμα μηχανισμό ώστε να αρχίσει να αγοράζει υψηλής αξιολόγησης νέες εκδόσεις ομολογιακών δανειακών υποχρεώσεων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ