2020-04-13 22:45:57
Φωτογραφία για Ενές Καντέρ: Ο Ερντογάν συνεχίζει την καταστολή αλλά το παίζει σωτήρας
Οι υπερπλήρεις φυλακές αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τη μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά η Κυβέρνηση στην Τουρκία είναι πρόθυμη να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες και

όχι τους πολιτικούς κρατούμενους

Νέα πυρά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Τούρκος σέντερ Ενές Καντέρ ο οποίος μιλώντας στο αμερικανικό "Fox News" εξέφρασε την πεποίθηση πως «η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πανδημία για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της και να παρουσιαστεί ως σωτήρας».

Ο 27χρονος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς άσκησε κριτική -για πολλοστή φορά- στον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας: «Οι υπερπλήρεις φυλακές αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τη μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά η κυβέρνηση στην Τουρκία είναι πρόθυμη να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες και όχι τους πολιτικούς κρατούμενους. Είναι μία σαφής απεικόνιση του μίσους και της αδιαλλαξίας της».


«Η Τουρκία βρίσκεται σε "lockdown" και προφανώς όλα είναι απρόβλεπτα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τουρκική ηγεσία θα χρησιμοποιήσει αυτή την πανδημία για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της και να παρουσιαστεί ως σωτήρας» είπε χαρακτηριστικά ο Καντέρ.

Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει πώς είναι η οικογένειά του, ο Ενές Καντέρ απάντησε: «Η οικογένειά μου είναι στην Τουρκία, και ελπίζω να είναι όλοι ασφαλείς. Δεν μπορώ να τους μιλήσω γιατί φοβάμαι πως η επικοινωνία μου με τη μητέρα ή την αδερφή μου μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη εγκληματικής δραστηριότητας. Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτά περνάμε εδώ και μισή δεκαετία τώρα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ