2020-05-06 19:29:09
Φωτογραφία για Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία θα χτυπηθεί σοβαρά το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.  Προειδοποίησε ακόμη ότι η πανδημία μπορεί να προκαλέσει διαιρέσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες είναι δυνατό να απειλήσουν ακόμη και τη σταθερ
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, η οποία θα χτυπηθεί σοβαρά το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Προειδοποίησε ακόμη ότι η πανδημία μπορεί να προκαλέσει διαιρέσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες είναι δυνατό να απειλήσουν ακόμη και τη σταθερότητα της.

Ενώ όλες οι οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συρρικνωθούν αυτό το έτος, επτά οικονομίες της ευρωζώνης θα δουν το χρέος τους ως προς το ΑΕΠ πάνω από το 100%, με την Ελλάδα να φτάνει το 200% και το ιταλικό χρέος να εκτινάσσεται στο 159% από το 135%.

Αναμένει δε το χρέος της ευρωζώνης ως προς το ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 102,7% το 2020, και να υποχωρήσει στο 98,8% το 2021.

"Καθώς τα μέτρα περιορισμού αρχίζουν να αίρονται σταδιακά, είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ευρωπαϊκό πλάνο ανάκαμψης για να βοηθήσει τις εθνικές δράσεις”, τονίζεται στο report.

"Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος η κρίση να οδηγήσει σε σοβαρές στρεβλώσεις εντός της ενιαίας αγοράς και να παγιώσει τις οικονομικές, χρηματοπιστωτικές και κοινωνικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης, που θα μπορούσαν να απειλήσουν τελικά την σταθερότητα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης”, αναφέρει η Κομισιόν.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ