2020-05-08 08:59:11
Φωτογραφία για Google Meet, είναι τώρα δωρεάν για όλους
Η Google αποφάσισε να διαθέσει την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων, Google Meet, δωρεάν για όλους. Μέχρι τώρα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο στους χρήστες G Suite, μέσω enterprise ή education accounts. Η εταιρεία δηλώνει ότι, πλέον, οποιοσδήποτε με ένα gmail account θα μπορεί να δημιουργήσει τηλεδιασκέψεις με έως 100 συμμετέχοντες για απεριόριστη χρονική διάρκεια. Παρ' όλα αυτά, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου μπορεί να περιοριστεί αυτός ο χρόνος στα 60 λεπτά.

Ο προαπαιτούμενος λογαριασμός gmail για κάθε συμμετέχοντα σε μια τηλεδιάσκεψη ίσως κρίνεται περιοριστική συνθήκη. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν απλά να κλικάρουν ένα link και να συμμετέχουν, εκτός εάν έχουν πρώτα συνδεθεί με τον λογαριασμό τους gmail. Αυτό γίνεται ώστε οι τηλεδιασκέψεις να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα από τον host και να αποφευχθούν φαινόμενα «Zoombombing». Η Google επίσης θα εισάγει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας: Οι συμμετέχοντες θα προστίθενται σε μια τηλεδιάσκεψη μέσω του Google Calendar. Για όσους δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά εισέρχονται με κάποιο απευθείας link, θα περιμένουν αναγκαστικά σε ένα «green room», μέχρι ο host να αποδεχθεί την είσοδό τους στην τηλεδιάσκεψη. Η δωρεάν έκδοση, επίσης, δεν θα προσφέρει δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη μέσω αριθμών κλήσης σταθερών τηλεφωνικών δικτύων.


Αυτοί οι περιορισμοί ή μέτρα ασφαλείας, είναι η απάντηση της Google που την διαφοροποιούν από το Zoom που, πράγματι, γνώρισε μια τεράστια αύξηση του μεριδίου χρηστών τις τελευταίες εβδομάδες και έπιασε κυριολεκτικά τις Microsoft και Google στον ύπνο. Η αυξημένη δημοφιλία του Zoom αποκάλυψε μια σωρεία από προβλήματα ασφαλείας που η εταιρεία πίσω από το Zoom προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Η Google ελπίζει ότι υπάρχει ακόμα ένα παράθυρο ώστε να κερδίσει τους ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται το Zoom.

Από την άλλη μεριά, η ίδια η Google έχει τα δικά της προβλήματα αναφορικά στις εφαρμογές τηλεδιασκέψεων. To Google Meet μέχρι τον προηγούμενο μήνα ονομαζόταν «Hangouts Meet» διαφοροποιώντας το από το δωρεάν «Google Hangouts». To Hangouts είναι η εφαρμογή εξ αποστάσεως επικοινωνίας που διαθέτει η Google εδώ και καιρό, προερχόμενη από ένα παρελθόν διχασμένων επιλογών και χωρίς κάποια συνέπεια, για τις τηλεδιασκέψεις. Η Google δηλώνει ότι το Google Hangouts θα ενσωματωθεί στο Google Meet, ώστε στο μέλλον να υπάρχει μια ενιαία πλατφόρμα για τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις. 

Η Google πρόσφατα έδωσε τη δυνατότητα για το «Gallery View», την παρουσίαση δηλαδή όλων των συμμετεχόντων σε ένα πλέγμα (grid), κάτι που το Zoom διαθέτει εδώ και καιρό. Η Google έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κρατάει τις εφαρμογές στο cloud, προσφέροντας τις απαραίτητες αναβαθμίσεις διαφανώς προς τους χρήστες. Η G Suite βασίζεται εξ ολοκλήρου σε web apps και θα είναι πάντα ευκολότερη η διαχείρισή της σε σχέση με άλλες τοπικές WIndows, macOS και Linux εφαρμογές. 

To Ζοοm μπορεί να κέρδισε τελικά τη μάχη των τηλεδιασκέψεων, αλλά οι Google και Microsoft θα προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν την περαιτέρω επέκτασή του στην αγορά, διεκδικώντας περισσότερους χρήστες για τις δικές τους υπηρεσίες.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ