2020-05-18 14:40:06
Φωτογραφία για Τηλεδιάσκεψη για την κρίση στον Τύπο
Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κυρία Φώφη Γεννηματά, είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η κυρία Γεννηματά ήταν η πρώτη Πρόεδρος, η οποία ανταποκρίθηκε στην επιστολή που απέστειλε η ΕΣΗΕΑ προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με θέμα τη στήριξη των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στον έντυπο Τύπο.

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι συμφωνεί με τα μέτρα που προτείνει η ΕΣΗΕΑ για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. δήλωσε ότι και η ίδια προκρίνει από την πρώτη στιγμή σταθερά την επιδότηση της εργασίας και όχι την αναστολή της, πρότεινε, μάλιστα, η επιδότηση, την επόμενη περίοδο, να γίνει και από ευρωπαϊκούς πόρους. Υποστήριξε τις προτάσεις για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου, την ισότιμη και διαφανή κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης και τη στήριξη των ανέργων.

Η κυρία Φ. Γεννηματά εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της, όσον αφορά την αξιοπιστία, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης, η διασφάλιση των οποίων αποτελεί θέμα Δημοκρατίας. Πρότεινε ο διάλογος να συνεχιστεί με τη διοργάνωση, το επόμενο διάστημα, μίας ζωντανής τηλεδιάσκεψης για τα θέματα που σχετίζονται με τον Τύπο, την ανεξαρτησία του, την ποιότητα της Δημοκρατίας, τον εκσυγχρονισμό και τις προοπτικές του έντυπου Τύπου. 

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ